„S-au luat unele decizii de modificare a regulamentului de licenţiere cu aplicabilitate din primăvară, iar altele cu controlul din 2020. Prima modificare care a intrat în vigoare face referire la pragul de rentabilitate al fiecărui club. Aşa că, în primăvara anului 2019, se va analiza perioada 2016, 2017 şi 2018. Abaterea acceptabilă este de maximum 10 milioane de euro, urmând ca din următorul an abaterea, adică pierderea clubului, să fie de maximum 5 milioane de euro. Acest deficit va putea fi acoperit nu din împrumuturi ale finanţatorilor sau patronilor, ci din aport la capitalul social, deci doar prin finanţare directă. Regulamentul de licenţiere este foarte clar acum. Se pune punct astfel împrumuturilor istorice din Liga 1. În schimb, o dată ce clubul intră în insolvenţă el intră sub incidenţa legii şi nu mai putem interveni. Noi ne dorim însă o modificare a Legii Insolvenţei astfel încât cluburile care intră în insolvenţă să nu le mai regăsim în Liga 1. Dar pentru asta avem nevoie de sprijin parlamentar”, a declarat Răzvan Burleanu.
Şeful FRF a precizat că gruparea Gaz Metan Mediaș este singura din primul eșalon care mai este în insolvență, dar că se așteaptă ca și aceasta să își revină până la finalul anului.
„Până în 2014 erau numeroase cluburi în insolvenţă, iar acum mai avem unul singur, Gaz Metan Mediaş, iar aşteptările noastre sunt ca şi acesta să părăsească zona insolvenţei la finalul anului. De asemenea, datoriile cumulate ale cluburilor din Liga 1 erau, în 2015, de 7 milioane de euro. La finalul lui 2017 au coborât la o sumă de sub un milion de euro. Misiunea noastră este ca aceste datorii să se apropie cât mai mult de zero”, a conchis Răzvan Burleanu.