Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Publicat: 09/07/2020 | 07:23
Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Remus Mihalcea, managerul unuia dintre cele mai mari spitale COVID din țară, a fost diagnosticat pozitiv pentru noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a dat vestea miercuri seara.

Remu Mihalcea, care este de profesie medic, a fost internat rapid într-un spital din Capitală și îi este administrat tratamentul specific. Acesta are simptome ușoare, printre care și febră.

De asemenea, a fost deschisă o anchetă epidemiologică la spital pentru a afla contactul medicului. Din primele date, se pare că managerul s-ar fi infectat în afara unității spitalicești.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, anunțul care le dă fiori tuturor românilor, după numărul-record de infectări înregistrat ieri: „Vor crește decesele”

În România, de la începutul pandemiei de coronavirus, peste 3.000 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus.

Cel mai mare număr de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei

Ieri, miercuri – 8 iulie, a fost raportat cel mai mare număr de cazuri de infecție cu noul coronavirus de la începutul izbucnirii pandemiei în România. 555 de cazuri de îmbolnăvire, 59 dintre ele au fost descoperite numai în Dâmbovița.

Până ieri, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban avertizează românii: „Virusul nu iartă pe nimeni. Vă rog să vă pese de apropiații dumneavoastră!”

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00)au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

CITEȘTE ȘI: Carantină specială într-un sat din Siberia. Oamenii au săpat tranșee în jurul localității pentru a preveni răspândirea virusului