Carantină specială într-un sat din Siberia. Oamenii au săpat tranșee în jurul localității pentru a preveni răspândirea virusului

Autor:
Publicat: 08/07/2020 | 21:00
Carantină specială într-un sat din Siberia. Oamenii au săpat tranșee în jurul localității pentru a preveni răspândirea virusului

O carantină specială a fost instaurată într-un sat din Siberia. Autoritățile au înconjurat localitatea cu tranșee pentru a împiedica răspândirea virusului COVID-19.

Satul Shuluta din republica autonomă Buriatia, parte a Federației Ruse, a înregistrat 37 de cazuri de coronavirus în rândul celor 390 de locuitori, iar o treime din populație a avut contact cu cei bolnavi. Potrivit The Moscow Times, focarul a pornit după ce șamanul satului a fost infectat. (CITEȘTE ȘI: DEZASTRU ECOLOGIC ÎN SIBERIA! 20.000 DE TONE DE MOTORINĂ S-AU SCURS ÎNTR-UN RÂU. A FOST DECLARATĂ STARE DE URGENȚĂ)

Femeia infectată a efectuat un ritual șamanic alături de zeci de săteni în data de 10 iunie și se crede că focarul a pornit de la ea, a declarat pentru Reuters Ivan Alheyev, conducătorul districtului în care se află satul Shuluta.

Tranșee în jurul satului

Pentru a preveni răspândirea virusului autoritățile au apelat la o carantină specială. Au fost aduși muncitori care au săpat două tranșee adânci, realizând „un inel aproape complet” în jurul satului ca măsură preventivă, a scris pe Facebook în data de 29 iunie purtătoarea de cuvânt, Dora Khamaganova.

Se pare că tranșeele au fost săpate nu doar pentru a-i proteja și izola pe săteni, dar și pentru a-i împiedica pe turiștii care se îndreaptă spre parcul național Tunka, aflat lângă Lacul Baikal, să treacă prin sat. (VEZI ȘI: FOCAR DE INFECȚIE CU NOUL CORONAVIRUS LA CEA MAI MARE MINĂ DE AUR DIN RUSIA! AUTORITĂȚILE ANUNȚĂ PESTE 1.190 DE CAZURI CONFIRMATE)

„Acest trafic s-a oprit când al doilea șanț a fost săpat”, a spus Khamaganova, referindu-se la Shuluta ca la un loc „strategic”.

În prezent, accesul în sat se face pe un singur drum care nu a fost distrus și este destinat în exclusivitate patrulelor de la garda națională rusă și oficialilor locali, având drept de trecere doar ambulanțele și livrările de alimente.

Republica Buriatia, aflată la 5.500 de kilometri de Moscova, a înregistrat 3.141 de cazuri de COVID-19 până miercuri. Autoritățile au extins restricțiile impuse până la finalul lunii iulie.