Ludovic Orban avertizează românii: „Virusul nu iartă pe nimeni. Vă rog să vă pese de apropiații dumneavoastră!”

Publicat: 08/07/2020 | 21:38
Ludovic Orban avertizează românii: „Virusul nu iartă pe nimeni. Vă rog să vă pese de apropiații dumneavoastră!”

Ludovic Orban a susținut miercuri seară o conferință de presă la Palatul Victoria, prin care a făcut un apel la responsabilitatea românilor, în contextual pandemiei de coronavirus.

”Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în existența lui. Dacă cineva ignoră regulile, se expune îmbolnăvirii, atunci când se îmbolnăvește nu se pune în pericol numai pe el, îi pune în pericol și pe cei dragi, pe membrii familiei, rudele, colegii, prietenii. Atunci când te îmbolnăvești riști să îi pui în pericol și pe cei dragi ție pentru că transmiți virusul în primul rând către oamenii cu care intri cel mai des în contact. Dacă nu vă pasă de sănătatea voastră și nu credeți în acest virus sau credeți că acest virus nu este periculos, vă rog să vă pese de fratele, de mama, de tatăl, de copilul, de prietenii, de colegii dumneavoastră”, le-a transmis Ludovic Orban românilor, în cadrul unei declarații de presă pe care a susținut-o miercuri seară, la Palatul Victoria.

CITEȘTE ȘI: Carantină specială într-un sat din Siberia. Oamenii au săpat tranșee în jurul localității pentru a preveni răspândirea virusului

Premierul României speră, totuși, că românii sunt atenți și vor înțelege că regulile trebuie respectate.

”Doar împreună, solidari și respectând reguli simple care sunt stabilite de specialiști, de cei care știu foarte bine cum se poate lupta împotriva acestui virus, doar împreună putem să readucem lucrurile la normal și să luptăm eficient cu epidemia. Am încredere că fiecare român va înțelege acest moment de cumpănă  și va înțelege că de comportamentul său responsabil și corect față de semenii săi va depinde succesul nostru în lupta contra epidemiei”, a mai declarat prim-ministrul.

CITEȘTE ȘI: Cristi Chivu și Adelina, la 12 ani de la nuntă. Misterul unei căsătorii indestructibile: ”… până la final!”

”Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia. Și așa economia românească, și numai cea românească, ci economia țărilor europene și a foarte multor țări partenere ale României a fost afectată grav de această epidemie. (…) Obiectivul nostru este să apărăm și să susținem companiile, să apărăm locurile de muncă ale românilor. (…) Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor”, a spus Orban.