S-a găsit epava avionului prăbușit în Indonezia! Scafandrul care recupera cadavrele pasagerilor a murit

Publicat: 03/11/2018 | 15:41

O aeronavă Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbuşit luni, la aproximativ 13 minute după decolarea de la Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat în urma accidentului. Anchetatorii au reușit să recupereze epava aeronavei, însă scafandrul care trebuia să recupereze cadavrele pasagerilor a murit.  

Potrivit site-ului aviation-safety.net, aeronava prăbuşită luni a avut probleme tehnice în cursul zborului precedent, cu o noapte înainte. Un raport tehnic al acelui zbor, obţinut de site-ul aviatic, semnala că indicatoarele de altitudine şi viteză indicau date „imprecise”.

sursa foto: dailymail.co.uk
sursa foto: dailymail.co.uk

Miercuri, fuzelajul avionului prăbuşit în Indonezia a fost localizat în mare. Anchetatorii indonezieni susțin că nu cunosc momentan cauzele prăbușirii avionului, însă speră ca prin recuperarea înregistratoarelor de zbor să obțină informații despre accidentul aviatic.

Vestea că epava avionului a fost identificată a fost umbrită de o altă tragedie. Scafandrul desemnat să scoată la suprafață cadavrele pasagerilor a murit în timpul misiunii. Prima ipoteză care s-a discutat a fost aceea că salvatorului i s-ar fi făcut rău din cauza adâncimii mult prea mare a apei.

Cauza morții acestuia va rămâne însă un mister, pentru că familia scafandrului a anunțat că nu dorește o autopsie.

Citește și...