Sfânta Parascheva 2019. Rugăciunea pe care s-o rostești pentru ajutor imediat

Autor:
Publicat: 14/10/2019 | 10:13
Sfânta Parascheva 2019. Rugăciunea pe care s-o rostești pentru ajutor imediat

Sfânta Parascheva 2019 rugăciune. În fiecare an, pe 14 octombrie, în calendarul ortodox este prăznuită Sfânta Cuvioasă Parascheva. Sute de mii de credincioși merg să se închine și să se roage la racla cu moaștele ei, în aceste zile.

De ziua Sfintei Parascheva,  dar și în zilele dinaintea sărbătorii, mulți credincioși merg în pelerinaj, la Iași,  şi se închină cu credinţă, aducând flori, daruri şi îmbrăcăminte, pe care le ating de racla Cuvioasei. Cei mai mulți dintre ei fac acest lucru pentru a primi ajutor, sănătate şi binecuvântare. Cărțile sfinte  vorbesc despre numeroase minuni săvârşite de Sfânta Parascheva.

Credincioșii cred că rugăciunea către Sfânta Parascheva este una făcătoare de minuni, asta tocmai pentru că foarte mulți dintre ei mărturisesc că au primit ajutorul cerut.

Sfânta Parascheva 2019 Rugăciune de ajutor imediat

Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc ca pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt – izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună -, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viață curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfântă Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!

Citește și: O TÂNĂRĂ S-A RUGAT LA SFÂNTA PARASCHEVA, IAR APOI A AVUT VISUL CE I-A SALVAT VIAȚA

Sfânta Parascheva 2019 rugăciune

Pe lângă Acatistul Sf. Paracsheva, o rugăciune de mare ajutor este și aceasta:

Sfânta Parascheva 2019 rugăciune scurtă

“Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dăruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slavim preasfânt numele Tău în veci. Amin”

Citește și: TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE SFÂNTA PARASCHEVA. CE NU AI VOIE SĂ FACI

Programul pelerinajului la Sfânta Parascheva 14-15 octombrie 2019

Pelerinaj Sf. Parascheva – luni, 14 octombrie 2019

  • 07.00 – 09.00 – Miezonoptica, Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, Ceasurile și Slavoslovia Mare (în Catedrala Mitropolitană).
  • 09.30 – 13.00 – Sfânta Liturghie arhierească (pe podiumul din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt).
  • 17.00 – 18.00 – Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva (în Catedrala Mitropolitană).
  • 18.30 – Concert dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva susținut de Corul academic Gavriil Musicescu al Filarmonicii din Iași condus de maestrul Doru Petru Morariu (în Catedrala Mitropolitană)
  • 20.00 – 00.00 – Slujba de priveghere a Sfântului Ierarh Spiridon combinată cu a zilei – Vecernia, Litia și Utrenia (în Catedrala Mitropolitană).  .

Pelerinaj Sf. Parascheva – marți, 15 octombrie 2019

Ora 07.00 – 12.00 – Miezonoptica, Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon, Ceasurile şi Sfânta Liturghie (în Catedrala Mitropolitană).

Citește și: SFÂNTA PARASCHEVA. PROGRAMUL COMPLET AL PELERINAJULUI DE LA IASI