Simona Halep, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare din 2017!

Publicat: 13/10/2017 | 08:57

Jucătoarea de tenis, Simona Halep, noul lider în clasamentul mondial, a fost nominalizată de WTA la titlul de jucătoarea anului 2017 în circuit.Compatrioata noastră se luptă pentru acest titlu cu Garbine Muguruza, Jelena Ostapenko, Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Venus Williams.

Campioană la Wimbledon şi lideră în clasamentului WTA vreme de patru săptămâni, Muguruza a mai câşigat în acest an titlul de la Cincinnati chiar în finala cu Simona Halep. Ostapenko a cucerit trofeul la Roland Garros învingand-o pe Halep în finală. Cu trei titluri cucerite în 2017, la Brisbane, Doha si Eastbourne, Pliskova a ocupat timp de opt săptămâni prima poziţie în clasamentul mondial în timp ce Elina Svitolina este una dintre revelaţiile anului în tenisul feminin având cinci turnee câştigate, la Taipei, Dubai, Istanbul, Roma şi Toronto. Ultima jucătoare nominalizată de WTA la titlul de cea mai bună jucătoare a anului, Venus Williams, a reuşit în acest an să dispute două finale de Grand Slam, la Australian Open şi Wimbledon.

În altă ordine de idei, Simona Halep a declarat că nu este deloc marcată de faptul că nu a reuşit până acum în carieră să câştige un turneu de grand slam. Compatrioata noastră a afirmat că până la câştigarea unui turneu de Grand Slam, are alt obiectiv important, acesta fiind de a se menţine pe primul loc în clasamentul WTA până la finalul anului. Pentru a-şi îndeplini aecst obiectiv, Halep trebuie să câştige Turneul Campioanelor  care va începe peste 9 zile la Singapore.

Marea finală a circuitului profesionist feminin, care va avea loc în perioada 22-29 octombrie, iar la startul ei vor fi prezente Simona Halep (România), Garbine Muguruza (Spania), Karolina Pliskova (Cehia), Elina Svitolina (Ucraina), Venus Williams (SUA), Caroline Wozniacki (Danemarca), Jelena Ostapenko (Letonia) şi Caroline Garcia (Franţa).

             

Autor: Cristi P. 

Recomandarea CIAO.RO