Acasă » Știri » Şoc în lumea fotbalului! Copos, Jean Pădureanu, Borcea, Giovani Becali şi MM, condamnaţi în “Dosarul transferurilor”

Şoc în lumea fotbalului! Copos, Jean Pădureanu, Borcea, Giovani Becali şi MM, condamnaţi în “Dosarul transferurilor”

De: Cancan 12/11/2012 | 16:09
Şoc în lumea fotbalului! Copos, Jean Pădureanu, Borcea, Giovani Becali şi MM, condamnaţi în “Dosarul transferurilor

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata prin recurs. Patronul clubului Rapid a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, insa decizia poate fi atacata in instanta, nefiind definitiva.

Totodata, Jean Padureanu a fost condamnat si el la trei ani de inchisoare, in acelasi dosar.

Jean Padureanu

In acest dosar mai sunt implicate si alte nume grele, cum ar fi fratii Becali, Ioan si Victor, dar si Mihai Stoica de la Steaua.

Giovani a anuntat inca de la inceputul anului ca il doreste pe Cristi Chivu la conducerea firmei de impresariat
Giovani a anuntat inca de la inceputul anului ca il doreste pe Cristi Chivu la conducerea firmei de impresariat

mihai stoica

Omul de afaceri spune ca ar fi vrut sa aprinda si el o lumanare la capataiul mamei sale
Omul de afaceri spune ca ar fi vrut sa aprinda si el o lumanare la capataiul mamei sale

George Copos a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru inselaciune in acest dosar numit generic dosarul transferurilor.

Practic George Copos a primit doua condamnari, una de patru ani pentru evaziune si o a doua condamnare la cinci ani de inchisoare pentru inselaciune.
 

Totodata, Cristi Borcea a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, cu executare, in acelas dosar si Mihai Stoica a fost condamnat la patru ani, cu executare, pentru inselaciune.

Giovani Becali a fost si el condamnat la opt ani de inchisoare cu executare, iar Victor Becali a fost condamnat la sapte ani de inchisoare.

Astfel, prin decizia Curtii de Apel, George Copos a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare, Mihai Stoica la patru ani de inchisoare cu executare, Victor Becali a luat 7 ani de inschisoare cu executare, Giovani Becali a luat 8 ani de inchisoare cu executare, Cristi Borcea a luat 7 ani de inchisoare cu executare, Gica Popescu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare, Gigi Netoiu a fost condamnat la  3 ani de inchisoare cu suspendare si Jean Padureanu la 3 ani de inchisoare cu suspendare
 

Bunurile condamnatilor puse sub sechestru:

– MM Stoica trebuie sa returneze 550.000 de dolari.

– Cristi Borcea trebuie sa returneze 762.000 dolari.

– George Copos, 500.000 de dolari.

– Giovani Becali, 4.000.000 de euro.

Procurorii DNA au stabilt ca inculpatii au externalizat sume de peste 10 milioane de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activitati de impresariat.

Astfel, in perioada 1999 – 2005,majoritatea banilor a ajuns in conturile unor firme off-shore din Insulele Virgine si Olanda de unde au fost ridicati ulterior, in funcie de intelegeri, de inculpati. Banii au reprezentat drepturi ale cluburilor de fotbal Dinamo, Rapid, Gloria si Otelul din transferul în strainatate a 12 fotbalisti – Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Lucian Sanmartean, Florin Bratu, Dan Alexa, Adrian Mihalcea, Nicolae Mitea , Cristian Dulca, Ionel Ganea si Iulian Arhire.

Prejudiciul adus cluburilor s-a ridicat la peste 10 milioane de euro si a reprezentat diferenta dintre sumele incasate si sumele inregistrate in contabilitatea cluburilor.

Totodata, a fost diminuat venitul impozabil iar bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 1,7 milioane de euro.

Nici Federatia Romana de Fotbal nu a primit procentul corect aferent fiecarui transfer si a fost prejudiciat cu peste 600.000 euro.

Greii fotbalului, trasi la raspundere dupa modelul Gigi Becali

Un alt caz asemănător este cel al lui Gigi Becali în dosarul Valiza, în care finanţatorul echipei Steaua George Becali, vicepreşedintelui FC Steaua, Teia Sponte, şi alte persoane, între care şi o avocată, au fost judecaţi pentru fapte de corupţie în sport.

Cazul acesta de corpuţie a fost primul de acest gen din fotbalul românesc, iar procurorul a cerut condamnare de 4 ani de închisoare pentru Gigi Becali, pentru dare de mită şi fals.

Finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca si Radu Gheorghe Marino au fost achitati, in 17 aprilie, de instanta suprema in dosarul Valiza.

Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, respectiv cu doua pentru achitarea acestora si unul impotriva, motivul achitarii fiind acela ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii de coruptie.

Unul dintre cei trei judecatori din complet, Mariana Ghena, a considerat condamnarea la inchisoare cu suspendarea executarii in cazul celor cinci inculpati, in cazul finantatorului stabilind o pedeapsa de trei ani.

Ce avere au George Copos şi Cristi Borcea

 Milionarul George Copos (54 de ani) deţine mai multe afaceri, fiind proprietarul unui lanţ de distribuţie de produse electronice, al unui lanţ de cofetării, al unor hoteluri din Bucureşti, Poiana Braşov şi Eforie Nord şi al clubului de fotbal FC Rapid Bucureşti. Averea lui este estimată la 200 de milioane de euro, George Copos declarând, în repetate rânduri, că meseria sa este aceea de a investi.

ANA Holding, umbrela sub care sunt adunate toate afacerile desfasurate de el, inseamna operatiunile hoteliere, Ana Hotels, cea mai mare fabrica de motoare electrice din tara – Ana Imep, Ana Pan, care activeaza in domeniul panificatiei, Ana Electronic – businessul cu electronice care i-a adus gloria in anii ’90, Ana Teleferic, care administreaza partiile de schi din Brasov, dar si o companie de transporturi, Ana Trans. Doua pete de culoare stau in portofoliul holding-ului – FC Rapid si Ana Yacht, care dezvaluie două din pasiunile proprietarului: fotbalul si navigaţia.

Copos a pornit în afaceri împreună cu soţia sa, în 1990, cu o cofetărie, business care a ajuns acum la o reţea de 15 magazine proprii.

Omul de afaceri este căsătorit şi are un copil de doi ani dintr-o relaţie extraconjugală cu o femeie în vârstă de 33 de ani.

 Cristi Borcea (42 ani) a început să facă primii bani din afacerile cu gaz. Astfel, după căderea regimului comunist, el a devenit, dintr-un simplu biuşniţar de butelii, un adevărat om de afaceri în domeniul distribuţiei de gaz lichefiat.

Cristi Borcea

În prezent, Borcea deţine mai multe firme care se ocupă cu vânzarea, transportul şi extracţia de gaz natural şi lichefiat.Cea mai profitabilă firmă din acest domeniu a fost Transpeco Logistics&Distribution, la care Cristian Borcea este preşedintele Consiliului de Administraţie. Firma este deţinută în mod egal de mama sa, Elena Borcea.

Cristian Borcea a scos bani şi din afacerile imobiliare, asociindu-se cu finul său, fotbalistul Dennis Şerban.

De asemenea, Borcea mai are afaceri şi în domeniul hotelier şi imobiliar. El a încercat şi câteva afaceri cu restaurante, dar toate au fost sortite eşecului. Omul de afaceri mai deţine două ştranduri în Bucureşti.

 Cunoscut mai mult pentru activitatea sa legată de clubul Dinamo, Cristi Borcea a fost implicat, de-a lungul anilor, şi în dosare penale şi afaceri afaceri scandaloase cu retrocedări de terenuri şi returnări ilegale de TVA.

Una dintre afacerile controversate în care a fost implicat a privit retrocedarea unor terenuri valoroase din Constanţa, dosar în care care a fost urmărit şi primarul Radu Mazăre. O altă afacere cu iz penal este un teren de 5000 de metri pătraţi din parcul Herăstrău, pe care Borcea l-a cumpărat de la primarul Andrei Chiliman.

Alex Toderasc, Claudiu Valimareanu, Clara Văcaru


Doroftei a ramas interzis cand a auzit de condamnarile din fotbal: „MM Stoica are un copil si Jean Padureanu e batran!”

 

Ce se întâmplă acum în casa lui Reghe şi a Prodancăi, după aflarea condamnărilor din „Dosarul transferurilor”


Prima reacţie a lui Gigi Becali privind condamnaţii din dosarul Transferurilor. Citeşte ce a avut de spus patronul Stelei

 

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu despre ea
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să alerg un miel”. Blondina face dezvăluiri inedite
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le mănânci de Paște: “Se activează în ficat și îl detoxifică”
Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le mănânci de Paște: “Se...
Ciorba pe care trebuie să o ai pe masa de Paște. E cel mai savuros preparat
Ciorba pe care trebuie să o ai pe masa de Paște. E cel mai savuros...
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în trei paşi pentru destabilizarea Ucrainei
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în...
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă la sănătate
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții...
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
De ce au divorțat Gabriela Cristea și Marcel Toader. Bărbatul i-a golit toate conturile bancare
De ce au divorțat Gabriela Cristea și Marcel Toader. Bărbatul i-a golit toate conturile bancare
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă etapă. Le așteaptă bogăție și succes
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă...
Peștele pe care trebuie să îl ai pe masa de Paște. E gustos, se gătește ușor și are un preț accesibil
Peștele pe care trebuie să îl ai pe masa de Paște. E gustos, se gătește...