„Stejarii” s-au ținut de cuvânt » Spectacol total la Botoșani cu Spania!

Autor: Cristian P
Publicat: 22/02/2020 | 18:07
„Stejarii” s-au ținut de cuvânt » Spectacol total la Botoșani cu Spania!

Reprezentativa României a învins astăzi cu scorul de 24-7 (6-0) selecționata similară a Spaniei, în etapa a treia din Rugby Europe Championship (REC), într-o partidă disputată pe stadionul „Muncipal” din Botoşani.

În ciuda diferenței de pe tabela de marcaj, ibericii au reușit mult timp să se riddice la nivelul „stejarilor”, însă Vlaicu &  co au impus ritmul în al doilea mitan, descătușându-se spre satisfacția celor 2000 de moldoveni prezenți în triubune.

România a intrat la cabine cu 6-0, diferență stabilită de Florin Vlaicu care a fructificat două lovituri de pedeapsă, în minutele 5 şi 33.

România a început în ofensivă și partea  adoua a meciului. Tot Vlaicu a pus alte trei puncte pe tabelă, fructificând din nou o lovitură de pedeapsă, în minutul 50. Trei minute mai târziu Ionel Melinte a reușit primul eseu al românilor, transformat de Vlaicu, pentru ca în minutul 76, Florin Vlaicu să mai aducă în contul tricolorilor alte trei puncte prin procedeul favorit. .

În primul minut suplimentar de joc, spaniolii au izbutit un eseu, prin Richard Stewart, transformat de Brad Linklater, însă tabela a fost închisă prin eseul lui Melinte, din minutul 84, eseu rămas însă netransformat.

S-a terminat 24-7 iar „stejarii” au obținut astfel la Botoșani primul succes din actuala ediție a Rugby Europe Championship, după ce a pierdut primele două confruntări, 41-13 cu Georgia, la Tbilisi, şi 22-11 cu Portugalia, la Caldas da Rainha.

Pentru reprezentativa României urmează acum partida cu Rusia, de la Krasnodar, programată pe 7 martie.

Citește și...