Surprize de proporţii la Sydney!

Publicat: 10/01/2018 | 07:00
Surprize de proporţii la Sydney!

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta, favorita patru a turneului WTA de la Sydney, a fost eliminată din primul tur al acestei competiţii, dotată cu premii totale în valoare de 733.900 dolari, fiind învinsă în două seturi, 6-3, 7-5, de poloneza Agnieszka Radwanska. Johanna Konta era deţinătoarea titlului la Sydney, după ce a învins-o în finală pe aceeaşi Radwanska în două seturi, cu 6-4, 6-2.

Într-o altă partidă din primul tur, australianca Samantha Stosur s-a impus în trei seturi, 4-6, 7-5, 6-3, în faţa germancei Carina Witthöft.

Tot la Sydney, cehoaica Barbora Strycova s-a calificat în sferturile de finală ale turneului, graţie victoriei cu 6-4, 6-1 înregistrate în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova.

Barbora Strycova se va lupta pentru un loc în semifinale cu Ashleigh Barty, jucătoare care a tranşat duelul australiencelor de la Sydney pe care l-a susţinut în faţa jucătoarei Ellen Perez cu scorul de 7-6, 6-1, aceasta din urmă fiind beneficiara unui wild-card oferit de organizatori.

Dominika Cibulkova din Slovacia a acces la rândul ei în sferturi, impunându-se în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, în faţa rusoaicei Elena Vesnina.

Dominika Cibulkova o va avea ca adversară în turul următor pe germanca Angelique Kerbercare a trecut în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-1 de americanca Venus Williams, favorita numărul doi la câştigarea turneului.

Într-un joc închieat în urmă cu puţin timp, Agnieszka Radwanska care a furnizat surpriza eliminând-o pe Konta în 16-imi, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului după ce a trecut de Catherine Bellis din SUA cu scorul de 7-6, 6-0. În sferturi, Agnieszka Radwanska va da piept cu câştigătoarea dintre Giorgi şi Kvitova.

               

Cristi P. 

Citește și...