Teo Trandafir, despre câți bani are cu adevărat: ”Unii își imaginează întotdeauna că ai mai mult”

Publicat: 14/09/2018 | 13:11

Prezentatoarea Kanal D a mărturisit cât de importanți sunt banii pentru ea și recunoaște că face multe donații. De asemenea, fiica ei, Maia, este foarte chibzuită, fiind educată să nu pună preț pe numele firmei atunci când merge la cumpărături. 

Teo Trandafir crede că banii aduc fericirea. Cu o condiție: să-i folosești ca să faci bine. „Coroborați cu generozitatea, cu empatia, cu experiența personală, care îți arată cât de mult poți suferi dacă nu ești ajutat, banii reprezintă o pârghie foarte importantă, să nu fim ipocriți”, spune vedeta Kanal D.

Eu chiar cred că banii îți aduc fericirea, pentru că uite, să luăm o situație concretă, să zicem că prietenul tău cel mai bun prieten se îmbolnăvește foarte grav și singură lui speranța este să meargă să facă o operație foarte scumpă într-o țară străină… România nu îl ajută, că asta e țara, prietenii nu îl ajută, pentru că nu au bani, dar tu poți să îl ajuți și asta te face fericit. Oamenii care consideră că banii nu aduc fericirea n-au avut bani niciodată și se alină cu asta. Dacă ai avut parte de mult la viața ta, știi cât contează. Dacă poți să ajuți pe cineva și să salvezi o viață, dacă poți să te ajuți pe tine sau pe cineva, dacă poți să arăți unui prieten, unui apropiat sau unui dușman un semn al aprecierii tale, eu zic că banii fac diferența, pentru că nu poți să trimiți la nesfârșit oamenilor gânduri bune, pozitivism, salutări calde. E un om căruia îi moare copilul cu zile și tu îi spui: „Să sperăm că totul va fi bine!”? Nu, îi spui „De cât ai nevoie ca să te duci cu copilul la Viena?”, „20.000…”, „I-ai!”, „Când trebuie să ți-i dau înapoi?”, „Nicodată, sunt pentru copil!”. Da, banii aduc fericirea și salvează vieți. Orice salvează vieți aduce fericirea. Și medicii aduc fericirea. Banii luați ca atare nu au valoare. Nu te fac fericit, pentru că îți pun în cârcă o grămadă de îndatoriri, o grămadă de energii negative care îți vin din toate părțile, de invidii exacerbate, pe care nu le poți controla nicicum. Unii își imaginează întotdeauna că ai mai mult. Și te urăsc, practic, degeaba. Da, banii coroborați cu generozitatea, cu empatia, cu experiența personală care îți arată cât de mult poți suferi dacă nu ești ajutat reprezintă o pârghie foarte importantă, să nu fim ipocriți”, a povestit Teo Trandafir într-un interviu acordat libertatea.ro.

Teo a vorbit și despre felul în care fiica ei, Maia, privește partea materială a vieții.

Maia e un om foarte chibzuit, mult mai chibzuit decât mine. Am avut o întâmplare când era ea foarte mică, își dorea foarte mult să îmi ofere o borsetă pe care știa exact cum o vreau. Borsetă pe care o am și acum. A găsit la un magazin foarte scump, de fițe, o borsetă exact așa, din piele de „crocobaur”, care costă extraordinar de mult. Și a fost foarte dezamăgită că nu își poate permite acea borsetă pentru mine… În momentul în care i-am spus că nu o vreau pe aia, ci pe asta de 70 de lei care face exact același lucru, a început să înțeleagă. Eu folosesc acum un portofel pe care ea mi l-a dat și pe care n-a dat cine știe ce, pentru că a înțeles lecția de atunci. Nu orice e foarte scump chiar corespunde cerințelor tale, nu orice este nenegociabil. Un lucru care costă mai puțin poate aduce mai multă bucurie, doar că nu scrie firma. Ea e genul de om care nu pune preț pe 4-5 litere aurii puse acolo, care cvadruplează orice preț”, a mai declarat Teo în același interviu.

Citește și...