Tragedia din “Colectiv” continua sa faca victime! ULTIMA ORA: medicii nu-i mai dau nicio sansa. S-a prabusit dupa moartea fiicei

Publicat: 06/01/2016 | 19:26
Tragedia din “Colectiv” continua sa faca victime! ULTIMA ORA: medicii nu-i mai dau nicio sansa. S-a prabusit dupa moartea fiicei

Tragedia din Colectiv face in continuare victime, iar cel mai recent caz este al tatalui uneia dintre victime. Barbatul a fost transportat de urgenta la Spitalul Cantacuzino din Capitala, iar medicii nu-i dau sanse mari de supravietuire.

Maria Ion a pierit in urma incendiului din Colectiv
Maria Ion a pierit in urma incendiului din Colectiv

Moartea Mariei Ion, femeia de serviciu care a murit in noaptea in care a avut loc in clubul Colectiv, a adus multa suferinta, iar disparitia sa nu a fost trecuta cu vederea de familie, in special de tatal acesteia, care se simte din ce in ce mai rau. Barbatul a fost internat la spital, dupa ce a facut o criza de diabet, iar asta s-a intamplat, spun rudele, din cauza mortii fiicei lui. Nu este pentru prima data cand tatal Mariei a facut o complicatie. Acesta are la activ un atac cerebral, este cardiac, are un picior amputat, iar in noiembrie a avut infectie la plamani, motiv pentru care a fost internat in spital.

Cristi, fratele Mariei Ion, a vorbit pentru Cancan.ro despre situatia in care se afla acum familia acesteia
Cristi, fratele Mariei Ion, a vorbit pentru Cancan.ro despre situatia in care se afla acum familia acesteia

„Seara trecuta l-am dus la spital, nu se simte bine deloc, moartea Mariei ne-a afectat pe toti, acum este greu, noi il ingrijim, pana acum ea avea grija de el. A avut o criza de diabet, este grav bolnav, iar medicii spun ca n-are sanse mari de supravietuire.”, a declarat Cristi Ion Nicolae, fratele Mariei Ion, pentru CANCAN.ro.

Fotbalistul Bogdan Gvarila a ramas impresionat de drama celor cinci copii ramasi orfani dupa ce mama lor a murit in tragedia Colectiv.
Fotbalistul Bogdan Gvarila a ramas impresionat de drama celor cinci copii ramasi orfani dupa ce mama lor a murit in tragedia Colectiv.

A murit in Colectiv

Maria Ion lucra ca femeie de serviciu in clubul Colectiv din Capitala, iar vineri seara, pe 30 octombrie, se afla la munca. Femeia era singura care aducea bani in numeroasa ei familie formata din cinci copii si tatal ei, care era bolnav.

Acum, dupa moartea ei, lucrurile s-au complicat pentru cei sase membri, deoarece nu au niciun venit, iar cei care ii pot ajuta sunt fratii Mariei. Femeia de seriviciu din Colectiv a fost inmormantata pe 3 noiembrie in rochie de mireasa deoacere nu a fost niciodata casatorita. Barbatul cu care avea cinci copii a murit in urma cu 10 ani si nu au apucat sa-si oficializeze relatia.

pompieri colectiv

colectiv

Copiii Mariei Ion se afla in grija matusii

Conform unui comunicat de presa transmis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice /MMPFSPV/. Fiecare copil va primi cate 600 de lei/luna ca urmare stabilirii masurii de protectie sociala. Este vorba de patru dintrei ei, care sunt minori.

Tragedia din Colectiv

Incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din Bucureşti într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanşat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”. Conform datelor existente (cercetările se află în curs), focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (uşor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii.

Flăcările s-a extins foarte repede în tot clubul provocând leziuni – în unele situaţii cauzatoare de moarte, prin prin combustie, asfixie, intoxicaţii cu monoxid de carbon şi alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanţii la concert. Amploarea evenimentului a determinat Ministerul de Interne să instituie Planul roşu de intervenţie, iar Guvernul României a decretat trei zile de doliu naţional. Ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, au demisionat pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta, împreună cu guvernul său, şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Larisa Ciută

Citește și...