Un avion s-a prăbușit în Carolina de Sud. Ce a făcut pilotul înainte de impact

Publicat: 28/09/2018 | 23:33
Un avion s-a prăbușit în Carolina de Sud. Ce a făcut pilotul înainte de impact

Un avion invizibil pe radar de tip F-35 s-a prăbușit vineri în zona de bazei aeriene Beaufort din statul american Carolina de Sud, au anunțat autoritățile, potrivit postului CBS News. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în rândul civililor, relatează marinecorpstimes.com.

Biroul șerifului din comitatul Beaufort a scris pe Twitter că pilotul s-a catapultat. Momentan nu este clar dacă pilotul a fost rănit. Autoritățile au fost alertate în legătură cu prăbușirea avionului în jurul orei locale 11:45 (ora României 18:45). Acesta este primul avion F-35 prăbușit de la introducerea în serviciu a acestui aparat, cea mai nou aeronavă din dotarea Statelor Unite.

Autoritățile militare americane au anunțat că avioane F-35 din dotarea forțelor SUA au fost folosite joi pentru prima dată într-o misiune de luptă, bombardând un obiectiv al insurgenților talibani în Afganistan.

Programul de dezvoltare al avionului F-35 a fost marcat de numeroase probleme tehnice, întârzieri și depășiri ale costurilor, și este considerat ca fiind cel mai scump program militar din istoria Statelor Unite. Se estimează că Pentagonul va plăti peste 400 de miliarde de dolari pentru cele 2.456 de avioane F-35 pe care intenționează să le achiziționeze.

Citește și...