Un bătrân din județul Galați a fost legat, lovit și tâlhărit după ce a primit în casă un fals reporter

Publicat: 05/12/2019 | 21:20
Un bătrân din județul Galați a fost legat, lovit și tâlhărit după ce a primit în casă un fals reporter

Un bătrân în vârstă de 79 de ani din localitatea Vintileasca – județul Galați – a fost legat, bătut și tâlhărit de trei persoane, între care un bărbat pe care l-a primit în casă după ce i-a spus că este reporter și dorește să realizeze un reportaj.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Vrancea, polițiștii de investigații criminale au făcut patru percheziții domiciliare pe raza județului, în cadrul a două dosare penale în care se fac cercetări pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și furt. Șapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea pentru audiere, iar față de trei dintre acestea a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Cei reținuți sunt două tinere și un bărbat care au legat și lovit un bătrân pentru a-l jefui.

„Cele două tinere, cu vârste între 18 și 21 de ani și un bărbat, în vârstă de 36 de ani, sunt cercetați pentru faptul că în noaptea de 19/20 august ar fi intrat în domiciliul unui bărbat, în vârstă de 79 de ani, din comuna Vintileasca, pe care l-ar fi legat și lovit, după care i-ar fi sustras bani și bunuri. Extinzând cercetările, bărbatul este cercetat și pentru faptul că la data de 30 iunie ar fi intrat în domiciliul aceluiași bărbat, sub pretextul că face un reportaj despre condițiile sale de viață, iar la plecare i-ar fi sustras suma de 4.900 de lei”, au declarat reprezentanții IPJ Vrancea.

Polițiștii continuă cercetările pentru a afla dacă persoanele reținute au mai comis și alte infracțiuni.