Un muncitor român sezonier care lucrează la o fermă din Bavaria a fost infectat cu noul coronavirus! Care este starea lui de sănătate

Autor:
Publicat: 31/05/2020 | 23:10
Un muncitor român sezonier care lucrează la o fermă din Bavaria a fost infectat cu noul coronavirus! Care este starea lui de sănătate

Un român ce lucrează la o fermă din Bavaria a fost confirmat cu noul coronavirus, iar în prezent se află internat într-o unitate medicală. Pentru moment starea de sănătate a acestuia este bună și i se acordă tratament medical.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a fost notificat cu privire la diagnosticarea cu virusul COVID-19 a unui cetățean român, lucrător sezonier în cadrul unei ferme din Bavaria. (CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE! MINISTRUL SĂNĂTĂŢII A CONFIRMAT NOI MĂSURI DE RELAXARE DIN 15 IUNIE! „ESTE CEL MAI MIC NUMĂR DE CAZURI NOI ÎN 24 DE ORE DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI”)

În urma notificării primite, MAE a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă compania angajatoare și pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la starea sa de sănătate, precum și situația celorlalți cetățeni români care își desfășoară activitatea în cadrul întreprinderii respective.

Potrivit datelor comunicate de către angajator, persoana în cauză este internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună. (VEZI ȘI: TRAGEDIE ÎN OLANDA! MAI MULȚI MUNCITORI ROMÂNI ȘI-AU PIERDUT VIAȚA. MICROBUZUL ÎN CARE SE AFLAU A FOST IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER)

„Reprezentanții Consulatului General al României la Munchen au efectuat o vizită la sediul fermei în cauză, în data de 6 mai. A reieșit că nu există deficiențe cu privire la condițiile de igienă și securitate la locul de muncă. Totodată, a rezultat faptul că lucrătorii sezonieri români sunt, în general, mulțumiți de situația din cadrul fermei, o parte fiind angajați permanenți. Toţi au semnat contracte de muncă anterior sosirii în Republica Federală Germania”, se arată în comunicatul MAE.

În urma depistării acestui caz, au fost testați pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 alți 46 cetățeni români, rezultatul testării fiind negativ. Aceștia au fost plasați în carantină în incinta fermei, urmând ca testarea să fie reluată în cursul săptămânii următoare.

MAE a precizat că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Munchen, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la această situație.