Tragedie în Olanda! Mai mulți muncitori români și-au pierdut viața. Microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier

Autor:
Publicat: 27/05/2020 | 23:37
Tragedie în Olanda! Mai mulți muncitori români și-au pierdut viața. Microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier

Mai mulți muncitori români au fost implicați într-un accident rutier tragic în Olanda. Se pare că microbuzul în care se aflau a fost protagonistul unui impact devastator. În urma tragediei doi români și-au pierdut viața, iar alții au fost transportați de urgență la spital.

Din păcate accidentul a fost fatal pentru unii pasageri. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesele a doi români, ceilalți fiind internați în spital. Accidentul rutier s-a produs marţi în apropierea localităţii Medemblik, Regatul Ţărilor de Jos, și au fost implicaţi în total nouă cetăţeni români.

Dintre cei nouă pasageri români, doi și-au pierdut viața, iar alți patru au fost răniți și se află internați în spital. (CITEȘTE ȘI: 28 DE MUNCITORI ROMÂNI, CONFIRMAȚI CU COVID-19 ÎN OLANDA. CARE ESTE STAREA LOR DE SĂNĂTATE)

„Potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile olandeze la solicitarea Ambasadei României la Haga, în autovehiculul implicat în acest accident se aflau nouă cetăţeni români. Doi cetăţeni români au decedat, patru au fost răniţi, fiind transportaţi la o unitate medicală din zonă, iar ceilalţi trei nu au necesitat îngrijiri medicale”, a precizat miercuri seara MAE.

MAE a mai declarat că autorităţile olandeze au înștiințat familiile cetăţenilor români decedaţi privire la teribilul accident. De asemenea, angajatorul a menţionat că se va ocupa atât de repatrierea trupurilor neînsufleţite, cât şi a cetăţenilor români care doresc să revină în ţară. (VEZI ȘI: MUNCITORI SEZONIERI ȘI OAMENI FĂRĂ ADĂPOST, REPATRIAȚI ÎN ROMÂNIA! PESTE JUMĂTATE SUNT ADUȘI DIN FRANȚA)

Reprezentanţii ambasadei sunt în contact direct cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români răniţi, și desfășoară acțiuni de ajutorarea a acestora, inclusiv în vederea eliberării pentru unul dintre ei a unui titlu de călătorie necesar revenirii în ţară, mai informează MAE.

Presa a relatat că un microbuz în care se aflau muncitori români a fost implicat într-un accident rutier lângă Medemblik.