Un șofer din Iași a scăpat de închisoare, deși era acuzat de uciderea unui tânâr de 19 ani! Cum a fost posibil 

Publicat: 22/07/2020 | 14:07
Un șofer din Iași a scăpat de închisoare, deși era acuzat de uciderea unui tânâr de 19 ani! Cum a fost posibil 

Un șofer din Iași a scăpat de închisoare, deși era acuzat de uciderea unui tânâr de 19 ani. Accidentul îngrozitor a avut loc în iulie 2013. 

Potrivit anchetatorilor, Vasile Scalețchi conducea pe șoseaua Păcurari din Iași atunci când a acroșat un biciclist de 19 ani, în zona unei treceri de pietoni. În urma acestui impact, tânărul a fost declarat mort. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea șoferului în judecată, în 2019, sub acuzația de ucidere din culpă.

Totuși, bărbatul a aflat a scăpat de pușcărie, fiind condamnat ieri la 2 ani de închisoare cu suspendare de către judecători, scrie bzi.ro

Cum au motivat procurorii decizia

Magistrații ieșeni au adăugat că a existat o culpă comună în producerea acestui impact devastator și l-au scăpat pe șofer de pușcărie.

„Instanța stabilește existența culpei concurente a victimei în producerea rezultatului periculos și stabilește cuantumul culpelor astfel: 70 la sută culpa inculpatului Vasile Scalețchi și 30 la sută culpa victimei Constantin C.”, au susținut judecătorii.

Pe lângă pedeapsa aplicată șoferului, magistrații au obligat asiguratorul la plata unor despăgubiri de peste 100.000 de euro către rudele tânărului biciclist mort în acest accident rutier de groază.

 „Instanța admite în parte acțiunile civile exercitate de către cele 5 părți civile. Obligă partea responsabilă civilmente Biroul Național Carte Verde din Irlanda, prin Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, să plătească 5.000 de euro, cu titlu de daune materiale, și suma totală de 96.000 de euro, reprezentând daune morale. Respinge celelalte pretenții civile formulate de către părțile civile, ca nefondate”, au mai precizat anchetatorii.

Sentința nu este, totuși, definitivă, și poate fi contestată.