Contactat de GSP, Lucian Burdujan a răspuns apelului telefonic, însă nu a oferit prea multe detalii și a încheiat rapid conversația: ”Sunt la muncă, nu am semnal. Nu mai urmăresc meciurile Rapidului”.

Din primele informații, se pare că Burdujan a plecat de acasă din cauza unor probleme financiare. Fostul jucător de la Rapid ajunsese într-un punct critic al vieții sale și căzuse pradă jocurilor de noroc. Fosta soția a jucătorului a declarat că singurul lui scop a fost să recupereze o parte din banii pierduți. Nu s-a mai interesat de familie, de copii și a refuzat orice fel de ajutor.

„Viciul lui a fost jocurile de noroc! E o boală. A pierdut sute de mii, milioane de euro, câștigate ca fotbalist. Gândul lui era să recupereze din banii pierduți. N-am avut cu cine să discut. Mi-a refăcut viața, iar el nu s-a mai interesat de copii. Fotbalul era viața lui. Nu accepta ajutorul nimănui”. a spus fosta soția a jucătorului.

Citește și: CÂND VA FI ELIBERAT DĂNUȚ LUPU DIN ÎNCHISOARE. FOSTUL MARE FOTBALIST URMEAZĂ SĂ FIE MUTAT ÎNTR-O CELULĂ LUXOASĂ

Printre puținii oameni care mai țin legătura cu Lucian Burdujan este Costel Ilie, fostul său coleg de la Ceahlăul, echipă din orașul său natal, unde și-a început cariera sportivă. Ultima oară când l-a văzut a fost acum câteva luni în Piatra Neamț.

„Lucian e în declin de câțiva ani. Avea probleme financiare. L-am mai ajutat. Am încercat să-l angajez șofer la o firmă de distribuție de marfă, dar a renunțat după o zi. A zis că nu-i place. Ultima oară l-am văzut acum câteva luni, era prin Piatra Neamț. Burdujan trebuie să înțeleagă că nu mai e fotbalistul Burdujan și trebuie să muncească la fel ca orice om normal. A avut mașini de lux, case, dar a pierdut tot. Mama lui l-a dat dispărut la Poliție, de teamă să nu fii pățit ceva. Tata lui a murit recent la Roma”, a precizat Costel Ilie pentru sursa citată.

Lucian Burdujan a primit medalia ”Meritul Sportiv”

Fostul atacant și-a început cariera la Ceahlăul, iar în 2004 s-a alăturat giuleștenilor. Apoi a urmat FC Vaslui și FCSB. În perioada 2011 – 2020 a evoluat în Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Grecia și Gibraltar.

Lucian Burdujan a făcut parte din echipa Rapidului în perioada în care a avut loc calificarea giuleștenilor în sferturile Cupei UEFA 2005-2006. Sportivul a primit medalia  ”Meritul Sportiv ” clasa a II-a, din partea lui Traian Băsescu, președintelui României de la vremea respectivă.