Valentina Gabriela a fost găsită! E halucinant unde era tânăra de 15 ani din Vaslui

Autor:
Publicat: 18/10/2019 | 17:00
Valentina Gabriela a fost găsită! E halucinant unde era tânăra de 15 ani din Vaslui

Valentina Gabriela a fost găsită! E halucinant unde era tânăra de 15 ani din Vaslui. 

Valentina Gabriela, adolescenta de 15 ani, din comuna Zãpodeni, dispãrută de acasă în urmă cu aproape două săptămâni, a fost găsitã de polițiști, teafără și nevătămată, în locuința unei prietene din Vaslui. Familia fetei i-a anunțat pe oamenii legii de disparitia tinerei după nouă zile în care nu a reușit să mai ia legătura cu ea.

“În urma sesizãrii de ieri (n.r. 16 octombrie), politistii vasluieni au desfãsurat o serie de activitãti specifice, în vederea despistãrii minorei Baron Valentina-Gabriela. Azi (n.r. 17 octombrie), aceasta a fost gãsitã si predatã pãrintilor. Nu a fost victima niciunei infractiuni, a plecat voluntar de acasã si în toatã aceastã perioadã a locuit la o prietenã din Vaslui”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui.

Potrivit conducerii liceului la care era elevã, dar si postãrilor ei de pe Facebook, Valentina nu avea o relatie prea apropiatã cu părintii.

“Eleva Baron Valentina- Gabriela este înscrisã în clasa a IX-a în anul scolar 2019-2020. În prima sãptãmânã de scoalã a frecventat sporadic cursurile, dar a încetat sã mai vinã începând cu a doua sãptãmânã de cursuri. În urma absentelor constatate, diriginta acesteia a luat legãtura telefonic cu pãrintii elevei în nenumãrate rânduri, anuntîndu-i despre situatia acesteia. Rãspunsul pãrintilor a fost cã si ei au probleme cu fata lor care a mai lipsit de acasã, dar nu un timp îndelungat, preferând sã stea la bunicul ei si nu cu propria familie.

De asemenea, liceul, prin diriginta clasei, a fãcut adresã cãtre Primãria comunei Zãpodeni, serviciul de Asistentã Socialã, înregistratã cu nr. 1057/ 09.10.2019, cf. procedurii standard în cazul elevilor care nu frecventeazã cursurile, solicitând luarea mãsurilor care se impun prin serviciul respectiv. Din discutiile purtate cu elevii clasei care o cunosc, rezultã cã eleva este în orasul Vaslui, a fost vãzutã chiar cu o searã înaintea aparitiei articolului, pe 16.10.2019, într-o statie de autobuz, dar si în alte rânduri prin oras, locuind, din spusele acestora, la o prietenã pe care o ajutã sã-si creascã copilul. De asemenea, elevii au confirmat cã are o activitate normalã pe Facebook, unde posteazã mesaje care nu aratã cã s-ar afla în vreun pericol”, a explicat, ieri, conducerea Liceului “Ion Mincu”, printr-un comunicat de presã.