Vremea face ravagii. Apele s-au revărsat în Maramureș

Publicat: 12/03/2019 | 12:33

Inundații serioase în Maramureș, în urma ploilor din ultimele ore. Apa s-a scurs de pe versanți și s-a acumulat într-o curte de lângă Flotația Centrală din Borșa, Maramureș. (CITEȘTE AICI: VREMEA ÎN SĂPTĂMÂNA 11 – 17 MARTIE. DUPĂ +25 DE GRADE VINE ÎNGHEȚUL. VEȘTI NOI DE LA ANM)

Pompierii militari au intervenit cu o motopompă de capacitate mare, pentru a elimina apa acumulată în curte, care a atins un nivel de peste o jumătate de metru. Inițial s-a crezut că este o deversare de ape de mină, însă ulterior s-a constatat că erau doar ape de pe vesanți, care s-au revărsat în curtea flotației.

Cod galben de inundații în zonă, încă de luni

Apele care s-au revărsat de pe versanți au inundat totul în cale

„Apele provin de pe versanți, urmare a precipitațiilor și cedării stratului de zăpadă. Șanțurile din zonă sunt colmatate, iar apele s-au revărsat în curtea din zona flotației. Șeful de secție de la Remin, împreună cu forțele de intervenție acționează pentru evacuarea apei, decolmatarea șanțului si dirijarea apei de pe versanți spre emisar”, arată Instituția Prefectului Maramureș.

Clădirea și curtea aparțin Companiei Remin, care și-a închis porțile în urma închiderii mineritului în 2006.

Județul s-a aflat sub cod galben de inundații luni, 11 martie, când în zona Târgu Lăpuș, apele Văii Dobricului s-au revărsat, inundând două hetare de teren arabil și două hectare de pășune. De asemenea, pe râul Lăpuș a fost atinsă cota de atenție. (VEZI ȘI:  ANM, AVERTIZARE DE VREME SEVERĂ IMEDIATĂ)

Citește și...