E mai grav decât credeam! ANM, avertizare de ultimă oră, de vreme severă imediată

Publicat: 12/03/2019 | 08:03
E mai grav decât credeam! ANM, avertizare de ultimă oră, de vreme severă imediată

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut o avertizare de ultimă oră, de vreme severă imediată. Marți, 12 martie, vremea se va rãci în cea mai mare parte a ţãrii, mai accentuat în regiunile sudice şi sud-estice.

Cerul va fi variabil, ziua, cu înnorãri şi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie şi lapoviţã, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar la munte, local, vor predomina ninsorile.

Codul gaben intră în vigoare începând cu ora 8:00 și ține până la ora 11:00. Vântul va avea intensificãri la munte şi pe litoral, cu viteze de pânã la 65 km/h, dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Pe crestele montane vântul va spulbera zãpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 11 grade, iar cele minime între -9 grade în depresiunile Carpaţilor  Orientali şi 3 grade pe litoral.

Presiunea atmosferică va creşte la valori de regim baric aproape normal.

Meteorologii de la ANM au indicat în prognoza meteo pentru București, pentru 12 martie, maxima de doar 7 grade Celsius, alături de perioade de ploaie. Vânturi vin din partea de nord-vest cu 26 de km/h și cu rafale de 39 de km/h. Noaptea va fi -1 grad Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin dinspre nor-nord-est cu 9 km/h și cu rafale de 20 de km/h.

Vremea în Iași este cu nori și soare. Maxima este de 9 grade Celsius, alături de vânt din direcția nord-vest cu 13 km/h și cu rafale de 22 de km/h. Noaptea vine cu minima de doar 2 grade Celsius, cu un cer parțial noros. Vânturi vin dinspre nord-vest cu 9 km/h și cu rafale de 18 km/h.

Maxima în Brașov este de doar 4 grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau ninsoare. Vânturi vin din partea de nord-vest cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Noaptea aduce minima de doar -8 grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau ninsoare. Vânturi vin din partea de vest a teritoriului României cu 6 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Pentru Cluj-Napoca se indică în prognoza pentru marți, 12 martie, maxima de 8 grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau ninsoare. Vânturi vin din partea de nord-vest cu 20 de km/h și cu rafale de 32 de km/h. Noaptea aduce minima de doar -4 grade Celsius și un cer senin. Vânturi vin din partea de vest a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 26 de km/h.

Citește și...