Acasă » Știri » Aici au fost ascunsi banii de la ANRP! CANCAN.RO a gasit blocul de lux al “sforarului” din “Dosarul Retrocedarilor frauduloase”

Aici au fost ascunsi banii de la ANRP! CANCAN.RO a gasit blocul de lux al “sforarului” din “Dosarul Retrocedarilor frauduloase”

De: Cancan 14/12/2015 | 01:10
Aici au fost ascunsi banii de la ANRP! CANCAN.RO a gasit blocul de lux al “sforarului” din “Dosarul Retrocedarilor frauduloase”

Una cate una, ies la suprafata mega-invartelile financiare facute de afaceristul care, sub protectia lui Dorin Cocos, ar fi primit de la stat 150.000.000 de euro in “Dosarul Retrocedarilor frauduloase” de la ANRP.

Gheorghe Stelian, zis Stelu, a fost personajul in jurul caruia Dorin Cocos a creat un “paienjenis de afaceri”, storcand sute de milioane de euro de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii (ANRP). Dupa ce au intrat pe firul acestor afaceri, procurorii DNA au descoperit ca intreaga “masinarie” a functionat prin complicitatea fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, dar si cu ajutorul Crinutei Dumitrean sau al lui Sergiu Diacomatu (persoane cu functii inalte, candva, in ANRP).

Gheorghe Stelian, zis
Gheorghe Stelian, zis „Stelu”, a pus in functiune o adevarata „masinarie” de stors bani de la stat

Multe alte nume “grele” au fost asociate cu aceasta mega-afacere, cei pe care i-am pomenit mai sus fiind doar o mica parte a retelei infractionale.

Conexiunile gruparii
Conexiunile gruparii „Stelu-Cocos” (sursa foto: www.riseproject.ro)

Dar sa ne intoarcem la Gheorghe Stelian, practic marele beneficiar al banilor de la stat. Un afacerist necunoscut pentru multi, pana anul trecut, are o avere COLOSALA. Stelu este, fara indoiala, unul dintre cei mai bogati romani, iar averea si-a construit-o in urma unor inginerii cu iz penal.

Stelu si tovarasii lui s-au aflat si in spatele “Operatiunii Microsoft”

Numele lui a aparut in 2014, pentru prima oara in spatiul public, si cazul “Dosarului Microsoft”. La acea vreme, CANCAN.RO a prezentat dovada legaturilor pe care Stelu le avea (si le are, desigur) cu Remus Truica (fost consilier al lui Adrian Nastase), cu ex-directorul Metrorex Aurel Radu (poreclit „Nababul de la Metrorex„), cu influentul politician Eugen Bejinariu sau cu Dinu Pescariu.

Remus Truica

Astfel, dupa ce procurorii DNA au facut primele “miscari” in acel dosar, Stelu (“sageata” lui Dorin Cocos) i-a convocat pe toti cei mentionati mai sus la o intalnire de taina, pe strada Atena din Bucuresti (chiar in biroul lui Truica).

Dovada intalnirii de taina de la vila lui Truica
Dovada intalnirii de taina de la vila lui Truica

Imaginile prezentate de noi, in exclusivitate, aratau exact pana unde se intind tentaculele acestei “caracatite”. Ulterior, au aparut si alte dovezi, printre care si imagini de la o intalnire din Bulgaria, a acelorasi tovarasi de afaceri.

Mai precis, Stelu, Bejinariu, Aurel Radu si Mihai Mustea, zis “Dibaciu”, se intalnisera in afara tarii, ca sa puna la punct alte combinatii, fara sa fie “filati” de vreun serviciu secret. Numai ca de ce s-au temut, s-a si intamplat!

Imaginea-proba a unei intalniri secrete, in Bulgaria, intre membrii gruparii
Imaginea-proba a unei intalniri secrete, in Bulgaria, intre membrii gruparii „Stelu”

Intre timp, Gheorghe Stelian s-a prezentat in fata procurorilor si a acceptat sa spuna adevarul in “Dosarul retrocedarilor de la ANRP”, sub beneficiul lasarii in libertate.

Asadar, el a povestit ca Dorin Cocos si Alina Bica ar fi fost “mana in mana” si ca el ar fi dat mita ca sa intre in posesia despagubirilor de la stat: „Dorin Cocos mi-a garantat ca totul va fi bine si sa am incredere in el, moment in care dosarul a fost validat si trimis catre ANRP. Dupa sedinta de evaluare, s-a nominalizat un evaluator cu care m-am intalnit in zona ANRP.

Apoi, acesta (n.r. – Dorin Cocos), desi nu avusesem stabilita o intelegere prealabila, mi-a cerut 10.000.000 de euro aproximativ pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANRP in vederea solutionarii dosarului meu. Cu toate acestea, Dorin Cocos nu a mentionat numele persoanei la care urma sa intervina pentru solutionarea dosarului dar ulterior a rezolvat problema„.

Detaliul care l-a dat de gol pe Stelu

In urma interventiilor lui Cocos, Stelu s-a imbogatit. ANRP i-a virat in conturi 150.000.000 de euro, bani pe care, firesc, statul ar trebui acum sa-i recupereze.

In tot acest timp, Gheorghe Stelian a incercat sa-ti tina afacerile cat mai ferite pentru ca procurorii DNA sa nu-i ia urma proprietatilor si sa le puna sub sechestru.

Hotelul Mamaia din statiunea cu acelasi nume este una dintre proprietatile de lux detinute de Stelu
Hotelul Mamaia din statiunea cu acelasi nume este una dintre proprietatile de lux detinute de Stelu

In ciuda manevrelor facute de Stelu s-a aflat ca grupul de firme detinut de el a cumparat un hotel in Mamaia, ca a dezvoltat o serie de proiecte imobiliare si ca, peste toate acestea, Gheorghe Stelian este si proprietarul uneia dintre cele mai scumpe case din Bucuresti, situate pe Bulevardul Kiseleff, pentru care a platit, in 2012, suma de 5.000.000 de euro!

Uite cum arata proprietatea de pe Bulevardul Kiseleff pentru care Gheorghe Stelian a platit 5.000.000 de euro in 2012
Uite cum arata proprietatea de pe Bulevardul Kiseleff pentru care Gheorghe Stelian a platit 5.000.000 de euro in 2012

_____________________________

CITESTE SI:

Primele imagini cu denuntatorul DNA Stelu si nevasta lui! Unde au fost fotografiati

IMAGINI EXCLUSIVE! Ce viata dulce are omul din spatele dosarului care a zdruncinat politica din Romania!

Filmari din „recidiva” denuntatorilor din dosarul „Microsoft” si „ANRP”! Cum si-a dat mana pe sub masa „Stelu” si cu Pescariu!

_____________________________

Mai mult, CANCAN.RO a descoperit un super-bloc, pe care sforarul din “Dosarul Retrocedarilor frauduloase” il construieste, cel mai probabil, din banii primiti de la ANRP.

Aparent, proiectul “Rahmaninov Residence” situat intr-o zona ultra-centrala a Bucurestilor este o investitie care atrage atentia prin luxul emanat. Amanuntele interesante se ivesc insa in momentul in care “descifram” afisajul santierului de la adresa respectiva.

Asa arata super-blocul tandemului Stelu-Pescariu, situat pe strada Rahmaninov
Asa arata super-blocul tandemului Stelu-Pescariu, situat pe strada Rahmaninov

In dreptul beneficiarului investitiei figureaza “Rahmaninov Residence”, iar pe site-ul proiectului se arata ca acesta este sustinut de STEDA SRL. Mergand mai departe, aflam ca STEDA SRL este o firma la care asociati sunt (atentie!) Gheorghe Stelian si Dinu Pescariu.

Detaliile care l-au dat de gol pe Stelu
Detaliile care l-au dat de gol pe Stelu

Cu alte cuvinte, cei doi vechi tovarasi de afaceri ale caror nume apar in cele mai rasunatoare dosare de coruptie din Romania ultimilor ani: ANRP si “Microsoft”.

Dinu Pescariu e doar una dintre
Dinu Pescariu e doar una dintre „verigile” gruparii „Stelu”

“Coincidentele” nu se opresc insa aici: constructorul proiectului este “ComNord”, firma patronata de catre omul de afaceri Sorin Creteanu. La randul sau, acesta este un apropiat de-al tandemului Aurel Radu-Remus Truica.

De altfel, in 2013, Creteanu, Radu si Truica au fost filmati de CANCAN.RO la o partida de tenis care confirma legaturile extrem de stranse dintre cei trei.

2013. Truica, Aurel Radu si Creteanu, dupa ce s-au relaxat la o partida de tenis
2013. Truica, Aurel Radu si Creteanu, dupa ce s-au relaxat la o partida de tenis
Truica

Pe de alta parte, conexiunile dintre Creteanu si Stelu – prin intermediul lui Aurel Radu – sunt confirmate si de… Catalin Homor, actualul sef al Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi din Romania (CNADR).

Inainte sa fie numit ca sef peste CNADR, Homor a lucrat la „ComNord” (fiind angajatul lui Creteanu), iar de acolo a fost luat de Aurel Radu si pus director de „Achizitii” la Metrorex.

Ulterior, dupa plecarea „Nababului” Radu, Homor a mostenit chiar sefia Regiei bucurestene, iar de curand a preluat CNADR.

Iata, asadar, cum se inchide cercul pe filiera Stelu-Pescariu-Creteanu-Aurel Radu-Truica si cum sunt “jonglati” banii statului in afaceri private de zeci de milioane de euro!

Adrian Nicolae
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a rupt tăcerea despre relația intimă cu milionarul
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
Tabloidele AU PRINS-O în fapt! Ce a FĂCUT fosta lui Dorian Popa cu trei bărbați: TOTUL a apărut pe net
Tabloidele AU PRINS-O în fapt! Ce a FĂCUT fosta lui Dorian Popa cu trei bărbați:...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare și va trebui să-și plătească greșelile din trecut
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă....
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”! Bărbatul are 57 de ani și locuiește la țară
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența dintre noi două este că eu am căutat atenția unui singur bărbat, nu la 3.”
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui Cristian era
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Amestecul banal care te scapă de insomnii. Poți să adormi mai repede cu doar două ingrediente
Amestecul banal care te scapă de insomnii. Poți să adormi mai repede cu doar două...
Zodiile care vor străluci în Săptămâna Luminată 2024. Patru nativi intră sub protecție divină
Zodiile care vor străluci în Săptămâna Luminată 2024. Patru nativi intră sub protecție divină
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Anunţul momentului! Irinel Columbeanu a plecat din azil
Anunţul momentului! Irinel Columbeanu a plecat din azil
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Semnal de alarmă: Antisemitismul creşte dramatic la nivel mondial
Semnal de alarmă: Antisemitismul creşte dramatic la nivel mondial
Este o veste devastatoare. Un celebru actor a murit la doar 38 de ani
Este o veste devastatoare. Un celebru actor a murit la doar 38 de ani
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre noua lui parteneră
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte puțin, în fiecare zi”
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte...
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat! Gestul făcut de Gică Hagi
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat!...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize vor primi de la univers și de la parteneri
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Tradiții și obiceiuri pentru a doua zi de Paște: Ce este bine să faci în Lunea Albă
Tradiții și obiceiuri pentru a doua zi de Paște: Ce este bine să faci în...
Scandal imens între frații Viziru. S-au bătut din cauza unei fete: „Ei, și în secunda doi m-am trezit la podea, ca la judo”
Scandal imens între frații Viziru. S-au bătut din cauza unei fete: „Ei, și în secunda...
Vești bune de la BRD pentru toți românii care primesc pensia pe card. Au acum și aceste beneficii
Vești bune de la BRD pentru toți românii care primesc pensia pe card. Au acum...
Ce zodii au noroc în luna mai. Cum afli ziua norocoasă în 2024, în funcție de zodie
Ce zodii au noroc în luna mai. Cum afli ziua norocoasă în 2024, în funcție...