Aici au fost ascunsi banii de la ANRP! CANCAN.RO a gasit blocul de lux al “sforarului” din “Dosarul Retrocedarilor frauduloase”

Publicat: 14/12/2015 | 01:10

Una cate una, ies la suprafata mega-invartelile financiare facute de afaceristul care, sub protectia lui Dorin Cocos, ar fi primit de la stat 150.000.000 de euro in “Dosarul Retrocedarilor frauduloase” de la ANRP.

Gheorghe Stelian, zis Stelu, a fost personajul in jurul caruia Dorin Cocos a creat un “paienjenis de afaceri”, storcand sute de milioane de euro de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii (ANRP). Dupa ce au intrat pe firul acestor afaceri, procurorii DNA au descoperit ca intreaga “masinarie” a functionat prin complicitatea fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, dar si cu ajutorul Crinutei Dumitrean sau al lui Sergiu Diacomatu (persoane cu functii inalte, candva, in ANRP).

Gheorghe Stelian, zis
Gheorghe Stelian, zis “Stelu”, a pus in functiune o adevarata “masinarie” de stors bani de la stat

Multe alte nume “grele” au fost asociate cu aceasta mega-afacere, cei pe care i-am pomenit mai sus fiind doar o mica parte a retelei infractionale.

Conexiunile gruparii
Conexiunile gruparii “Stelu-Cocos” (sursa foto: www.riseproject.ro)

Dar sa ne intoarcem la Gheorghe Stelian, practic marele beneficiar al banilor de la stat. Un afacerist necunoscut pentru multi, pana anul trecut, are o avere COLOSALA. Stelu este, fara indoiala, unul dintre cei mai bogati romani, iar averea si-a construit-o in urma unor inginerii cu iz penal.

Stelu si tovarasii lui s-au aflat si in spatele “Operatiunii Microsoft”

Numele lui a aparut in 2014, pentru prima oara in spatiul public, si cazul “Dosarului Microsoft”. La acea vreme, CANCAN.RO a prezentat dovada legaturilor pe care Stelu le avea (si le are, desigur) cu Remus Truica (fost consilier al lui Adrian Nastase), cu ex-directorul Metrorex Aurel Radu (poreclit “Nababul de la Metrorex“), cu influentul politician Eugen Bejinariu sau cu Dinu Pescariu.

Remus Truica

Astfel, dupa ce procurorii DNA au facut primele “miscari” in acel dosar, Stelu (“sageata” lui Dorin Cocos) i-a convocat pe toti cei mentionati mai sus la o intalnire de taina, pe strada Atena din Bucuresti (chiar in biroul lui Truica).

Dovada intalnirii de taina de la vila lui Truica
Dovada intalnirii de taina de la vila lui Truica

Imaginile prezentate de noi, in exclusivitate, aratau exact pana unde se intind tentaculele acestei “caracatite”. Ulterior, au aparut si alte dovezi, printre care si imagini de la o intalnire din Bulgaria, a acelorasi tovarasi de afaceri.

Mai precis, Stelu, Bejinariu, Aurel Radu si Mihai Mustea, zis “Dibaciu”, se intalnisera in afara tarii, ca sa puna la punct alte combinatii, fara sa fie “filati” de vreun serviciu secret. Numai ca de ce s-au temut, s-a si intamplat!

Imaginea-proba a unei intalniri secrete, in Bulgaria, intre membrii gruparii
Imaginea-proba a unei intalniri secrete, in Bulgaria, intre membrii gruparii “Stelu”

Intre timp, Gheorghe Stelian s-a prezentat in fata procurorilor si a acceptat sa spuna adevarul in “Dosarul retrocedarilor de la ANRP”, sub beneficiul lasarii in libertate.

Asadar, el a povestit ca Dorin Cocos si Alina Bica ar fi fost “mana in mana” si ca el ar fi dat mita ca sa intre in posesia despagubirilor de la stat: “Dorin Cocos mi-a garantat ca totul va fi bine si sa am incredere in el, moment in care dosarul a fost validat si trimis catre ANRP. Dupa sedinta de evaluare, s-a nominalizat un evaluator cu care m-am intalnit in zona ANRP.

Apoi, acesta (n.r. – Dorin Cocos), desi nu avusesem stabilita o intelegere prealabila, mi-a cerut 10.000.000 de euro aproximativ pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANRP in vederea solutionarii dosarului meu. Cu toate acestea, Dorin Cocos nu a mentionat numele persoanei la care urma sa intervina pentru solutionarea dosarului dar ulterior a rezolvat problema“.

Detaliul care l-a dat de gol pe Stelu

In urma interventiilor lui Cocos, Stelu s-a imbogatit. ANRP i-a virat in conturi 150.000.000 de euro, bani pe care, firesc, statul ar trebui acum sa-i recupereze.

In tot acest timp, Gheorghe Stelian a incercat sa-ti tina afacerile cat mai ferite pentru ca procurorii DNA sa nu-i ia urma proprietatilor si sa le puna sub sechestru.

Hotelul Mamaia din statiunea cu acelasi nume este una dintre proprietatile de lux detinute de Stelu
Hotelul Mamaia din statiunea cu acelasi nume este una dintre proprietatile de lux detinute de Stelu

In ciuda manevrelor facute de Stelu s-a aflat ca grupul de firme detinut de el a cumparat un hotel in Mamaia, ca a dezvoltat o serie de proiecte imobiliare si ca, peste toate acestea, Gheorghe Stelian este si proprietarul uneia dintre cele mai scumpe case din Bucuresti, situate pe Bulevardul Kiseleff, pentru care a platit, in 2012, suma de 5.000.000 de euro!

Uite cum arata proprietatea de pe Bulevardul Kiseleff pentru care Gheorghe Stelian a platit 5.000.000 de euro in 2012
Uite cum arata proprietatea de pe Bulevardul Kiseleff pentru care Gheorghe Stelian a platit 5.000.000 de euro in 2012

_____________________________

CITESTE SI:

Primele imagini cu denuntatorul DNA Stelu si nevasta lui! Unde au fost fotografiati

IMAGINI EXCLUSIVE! Ce viata dulce are omul din spatele dosarului care a zdruncinat politica din Romania!

Filmari din “recidiva” denuntatorilor din dosarul “Microsoft” si “ANRP”! Cum si-a dat mana pe sub masa “Stelu” si cu Pescariu!

_____________________________

Mai mult, CANCAN.RO a descoperit un super-bloc, pe care sforarul din “Dosarul Retrocedarilor frauduloase” il construieste, cel mai probabil, din banii primiti de la ANRP.

Aparent, proiectul “Rahmaninov Residence” situat intr-o zona ultra-centrala a Bucurestilor este o investitie care atrage atentia prin luxul emanat. Amanuntele interesante se ivesc insa in momentul in care “descifram” afisajul santierului de la adresa respectiva.

Asa arata super-blocul tandemului Stelu-Pescariu, situat pe strada Rahmaninov
Asa arata super-blocul tandemului Stelu-Pescariu, situat pe strada Rahmaninov

In dreptul beneficiarului investitiei figureaza “Rahmaninov Residence”, iar pe site-ul proiectului se arata ca acesta este sustinut de STEDA SRL. Mergand mai departe, aflam ca STEDA SRL este o firma la care asociati sunt (atentie!) Gheorghe Stelian si Dinu Pescariu.

Detaliile care l-au dat de gol pe Stelu
Detaliile care l-au dat de gol pe Stelu

Cu alte cuvinte, cei doi vechi tovarasi de afaceri ale caror nume apar in cele mai rasunatoare dosare de coruptie din Romania ultimilor ani: ANRP si “Microsoft”.

Dinu Pescariu e doar una dintre
Dinu Pescariu e doar una dintre “verigile” gruparii “Stelu”

“Coincidentele” nu se opresc insa aici: constructorul proiectului este “ComNord”, firma patronata de catre omul de afaceri Sorin Creteanu. La randul sau, acesta este un apropiat de-al tandemului Aurel Radu-Remus Truica.

De altfel, in 2013, Creteanu, Radu si Truica au fost filmati de CANCAN.RO la o partida de tenis care confirma legaturile extrem de stranse dintre cei trei.

2013. Truica, Aurel Radu si Creteanu, dupa ce s-au relaxat la o partida de tenis
2013. Truica, Aurel Radu si Creteanu, dupa ce s-au relaxat la o partida de tenis
Truica

Pe de alta parte, conexiunile dintre Creteanu si Stelu – prin intermediul lui Aurel Radu – sunt confirmate si de… Catalin Homor, actualul sef al Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi din Romania (CNADR).

Inainte sa fie numit ca sef peste CNADR, Homor a lucrat la “ComNord” (fiind angajatul lui Creteanu), iar de acolo a fost luat de Aurel Radu si pus director de “Achizitii” la Metrorex.

Ulterior, dupa plecarea “Nababului” Radu, Homor a mostenit chiar sefia Regiei bucurestene, iar de curand a preluat CNADR.

Iata, asadar, cum se inchide cercul pe filiera Stelu-Pescariu-Creteanu-Aurel Radu-Truica si cum sunt “jonglati” banii statului in afaceri private de zeci de milioane de euro!

Adrian Nicolae
 

Citește și...