Acasă » Exclusiv » Ce ascundea sub salteaua din celulă celebrul asasin plătit condamnat în România

Ce ascundea sub salteaua din celulă celebrul asasin plătit condamnat în România

De: I.D. 06/04/2019 | 22:25

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a pus mâna pe documente explozive din dosarul lui Vitalie Proca. Este incredibil ce ascundea sub salteaua din celulă celebrul asasin plătit condamnat în țara noastră. Ucigașul a fost aspru sancționat. Atenție, urmează dezvăluiri în exclusivitate națională. (Castiga 10.000$ lunar la un studio de videochat din Bucuresti)

Condamnat la 21 de ani de închisoare pentru atacul armat din zona Vitan din Capitală, Vitalie Proca a încălcat grav regulamentul Penitenciarul Tulcea, după ce, în celula sa, a fost găsit un telefon mobil. Criminalul moldovean nu și-a recunoscut fapta și a cerut conducerii penitenciarului să vină cu dovezi că respectivul aparat îi aparține.  (Cele mai mari studiouri de videochat din Bucuresti)

Cu ocazia unui control inopinat la camera E1.120 s-a descoperit un telefon mobil ascuns într-o saltea, deținutul fiind cazat singur în cameră. Fapta condamnatului constituie o abatere foarte gravă. Fiind audiat de către judecătorul de supraveghere, condamnatul nu a recunoscut  fapta, a menționat că, într-adevăr, în camera în care este cazat a fost descoperit un telefon mobil, dar este posibil ca acesta să fi aparținut persoanelor care au fost cazate înainte în cameră și care obișnuiau să facă înșelăciuni prin metoda Accidentul. A arătat că sunt multe persoane care sunt în stare să-i însceneze o asemenea faptă. Consideră că penitenciarul trebuie să demonstreze că telefonul îi aparține”, au notat magistrații.

(VEZI AICI: CANCAN.RO A AFLAT CE AU CERUT CEI 7 VIOLATORI ÎN PUSCARIE: “AU ZIS CA VOR SLAPI, HÂRTIE IGIENICA SI…”)

Instanța i-a distrus speranțele lui Vitalie Proca

Vitalie Proca a fost audiat și, ulterior, sancționat disciplinar. Măsură care îi “taie” din privilegii, cum ar fi dreptul la vizite sau la pachete. Sângerosul criminal nu s-a împăcat cu decizia și a făcut contestație. Fără succes! Comisia de Disciplină a Penitenciarului Tulcea a menținut decizia judecătorului de supraveghere.

În legătură cu încheierea pronunțată de judecătorul de supraveghere, instanța reține că aceasta este temeinică și legală întrucât săvârșirea faptei rezultă cu prisosință din actele de cercetare întocmite, respectiv: referatul rezumativ de incident disciplinar întocmit de agentul constatator, raportul de incident disciplinar, notele-raport, înregistrarea video existentă la dosarul disciplinar.

(CITEŞTE ŞI: MĂRTURII DIN ”DEPOZITUL DIAVOLULUI” DE LA BACĂU. MINORELE ERAU DROGATE ȘI SUPUSE PERVERSIUNILOR SEXUALE: ”CONSUMAM CUIE, APOI…”)

Instanța apreciază declarația petentului, care susține că este nevinovat, ca nesinceră, fără suport logico-rațional, în condițiile în care petentul locuiește singur în cameră de mai mult timp, iar telefonul descoperit avea bateria încărcată, putând fi deschis doar cu cod de siguranță, tocmai pentru a nu se putea descoperi că a fost folosit sau persoanele apelate.

Instanța nu poate reține apărarea petentului cum că penitenciarul trebuie să probeze că telefonul îi aparține. Penitenciarul a probat existența telefonului în camera unde locuia deținutul prezumându-se că telefonul aparține petentului, că se află în detenția sa, acesta fiind singur în cameră. Petentul nu a adus nici un fel de dovezi în sprijinul susținerilor sale”, au stabilit magistrații de la Judecătoria Tulcea, conform informaţiilor obţinute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Într-un final, pentru motivele invocate mai sus, instanța a respins contestația formulată de Vitalie Proca “împotriva încheierii dată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Tulcea. În plus, ucigașul va plăti și 100 lei cheltuieli judiciare către stat.

Și-a confundat victima!

Pe 30 iunie 2016, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe moldoveanul Vitalie Proca la 21 de ani şi 8 luni de închisoare, acesta fiind acuzat că a încercat să omoare, în 2012,  în cartierul Vitan din Bucureşti, un tânăr pe care l-a confundat cu liderul lumii interlope din Piatra Neamţ, Ioan Mironescu.

Potrivit procurorilor, Vitalie Proca a fost angajat în anul 2012 de fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu. În 26 noiembrie 2012, cu sprijinul unui complice, Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul îşi parca autoturismul. Proca a fugit de la faţa locului, iar tânărul a fost transportat de urgenţă la spital, unde medicii au reuşit să-i salveze viaţa.

(VEZI AICI: CELEBRUL LIDER AL TRUPEI DJ PROJECT NEGOCIA PRIN TELEFON PENTRU MINORE: ”E CURATĂ? ARE @#$ FAINĂ, CORP BUN?”)

Cazierul lui Proca este unul greu

Vitalie Proca este acuzat şi de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus Gherman Gorbunţov, pe care basarabeanul l-a împuşcat, de şase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.

De asemenea, Proca a fost condamnat și în Republica Moldova, pentru un dublu asasinat.

Potrivit Ministerului de Justiţie de la Chișinău, în noaptea de Crăciun a anului 1997, împreună cu trei complici, Vitalie Proca a intrat cu forţa într-o locuinţă din satul Măgdăceşti, raionul Criuleni, unde se aflau un bărbat, trei femei şi un copil în vârstă de doi ani şi jumătate. Tâlharii şi-au lovit victimele cu ţevi metalice, iar pe una dintre femei au ars-o cu un fier de călcat până a leşinat. În urma loviturilor primite, bărbatul şi una dintre femei au murit.

(CITEȘTE ȘI: CONDAMNĂRI RECORD ÎN DOSARUL PROSTITUATE PENTRU VIP-URI)

Trei luni mai târziu, în martie, Proca a fost prins cu un pistol artizanal, sub formă de stilou, pe care şi-l făcuse singur. Pentru dublul asasinat din noaptea de Crăciun, el a fost condamnat, iniţial, la închisoare pe viaţă, însă, ulterior, pedeapsa acestuia a fost redusă la 20 de ani de închisoare, din care, până la urmă, a făcut doar 12 ani.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Zodiile care realizează tot ce-și doresc. Se întâmplă în aprilie
Zodiile care realizează tot ce-și doresc. Se întâmplă în aprilie
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...