Acasă » Știri » Cine este Vlad Plahotniuc și ce avere are

Cine este Vlad Plahotniuc și ce avere are

De: Cancan 17/06/2019 | 14:05
Cine este Vlad Plahotniuc și ce avere are
Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Republica Moldova

Republica Moldova se confruntă cu o nouă criză constituţională, după ce preşedintele prorus Igor Dodon a încheiat o alianţă cu opoziţia proeuropeană şi a numit-o în fruntea Guvernului pe Maia Sandu, fosta sa contracandidată. Ciudata alianţă a fost încheiată pentru a i se opune lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat, cunoscut drept cel mai puternic şi bogat om din Republica Moldova. (Citește mai multe detalii despre: Criza politică din Republica Moldova)

Cine este Vlad Plahotniuc

Vladimir Plahotniuc sau “Mr. P” pentru străini este unul dintre cei mai bogaţi şi puternici oameni din Republica Moldova. Politician şi om de afaceri, Plahotniuc zis şi ,,Păpuşarul’’, are mai multe identităţi, potrivit unui film cu autor anonim, de abia lansat: cetăţean al Republicii Moldove (Vladimir Plohotniuc- n. 28.12.1965), cetăţean al României (Vlad Ulinici- n. 01.01.1966) şi cetăţean al Federaţiei Ruse (Vladimir Plahotniuc – n. 01.01.1966). (Citește AICI mai multe detalii)

Este catalogat drept oligarh, fiind acuzat de implicarea în mai multe infracţiuni de la cele de drept comun (proxenetism) până la economice. Lui Plahotniuc i se aduc şi învinuiri de trafic de influenţă asupra întregii clase politice moldoveneşti considerânsu-se vinovat de criza politică din Republica Moldova, stagnarea dezvoltării economice, a reformelor în justiţie, a integrării europene etc.

Ce avere are Vlad Plahotniuc

Potrivit declaraţiei sale de avere, publicate de CEC, Plahotniuc afirmă că a obţinut pentru anii 2017 – 2018 venituri în valoare de peste 4.5 milioane de euro, 11.5 milioane de lei şi 347.500 dolari, doar de la noua sa companie „Vanguard International LTD”, firmă cu sediul la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. (Vezi și: Film despre omul care controlează TOT în Republica Moldova: multimiliardarul V. Plahotniuc zis Păpuşarul)

O altă sursă de venit provine de la Prime Management SRL. Compania i-a adus lui Vlad Plahotniuc aproape 4.2 milioane de lei. În total, cel puţin potrivit declaraţiei de avere, Vlad Plahotniuc este acţionarul a patru companii, două din Republica Moldova şi altele două din străinătate: General Media Group Corp SRL (sediul Chişinău), General Radio Group Inc SRL (Chişinău), Vanguard International LTD (sediul Abu Dhabi, emiratele Arabe Unite) şi Vanguard International Group LTD (Apia, capitala insulelor Samoa).

Alte venituri ale liderului PDM le-a obţinut de la companiile Douanes Clifford Chance şi Transkapital, care i-au oferit lui Plahotniuc peste 46 mii de franci elveţieni şi, respectiv, 15.000 dolari pentru „retur servicii juridice”. Plahotniuc deţine conturi bancare la trei bănci din R.Moldova. La Mobiasbank, democratul are în conturi peste 121 mii de dolari, la Victoriabank – circa 550 mii de euro şi aproximativ 517 mii de dolari, iar la Moldova-Agroindbank peste 73 mii de dolari, scrie adevărul.ro.

La începutul acestui an, Vlad Plahotniuc a vândut un automobil la preţul de circa 1 milion de lei şi a cumpărat altele trei, fiecare la preţ puţin peste 1 milion de lei. Este vorba despre trei mercedesuri: 600L (2016) şi două mercedesuri GLS 400 (2018). Pe lângă aceste trei automobile, Plahotniuc susţine că deţine şi un alt Mercedes S600L (2009).

Plahotniuc are şi o colecţie impresionantă de cărţi anticariat, dobândite între anii 1994 – 2008, valoarea cărora este estimată la peste 3 milioane de lei. De asemenea, în aceeaşi perioadă, Plahotniuc a obţinut „cărţi universale” în valoare de 7.8 milioane de lei, dar şi un pian de 131.000 de euro, în anul 1994.

Politicianul a declarat că nu deţine în proprietate terenuri, iar la capitolul „clădiri şi construcţii”, democratul susţine că are în proprietate un apartament de 234 m.p., în valoare de 1.5 milioane de lei, două garaje a circa 48 mii de lei fiecare şi un spaţiu comercial în posesie prin contract de locaţiune de 300 m.p. (Citește și: Un celebru afacerist şi politician moldovean este acuzat de tentativă de omor. Este deja urmărit internaţional!)

Vlad Plahotniuc, primul mesaj după plecarea din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunţat luni, într-un mesaj postat pe Facebook, că decizia de a se retrage de la guvernare reprezintă o nouă etapă pentru PDM, urmând să formeze o opoziţie activă în timp ce se află în exil. (Citește și: Fitele sunt de aur si peste Prut! Un moldovean a dat 40.000 de euro ca sa-si vopseasca X5-ul in auriu)

Liderul politic a adăugat în mesaj că are nevoie de o pauză pentru a lucra la mai multe planuri, cel mai important fiind acela de a „readuce stabilitatea în Moldova şi liniştea de care cetăţenii au nevoie”.

În acelaşi timp, am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eşuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare. Copiii mei sunt speriaţi, familia mea este speriată şi nu se simte în siguranţă nicăieri. Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea şi eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente şi să se simtă în siguranţă. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja şi a-mi proteja familia sau oamenii apropiaţi, aşa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o ţară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenţi, dar din cauza unora care îşi doresc să o preia cu forţa„, a declarat Plahotniuc.

În opoziție, dar la fel de puternici! Asta descrie în puține cuvinte spiritul echipei Partidului Democrat, o echipă…

Publicată de Vlad Plahotniuc pe Luni, 17 iunie 2019

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a rupt tăcerea despre relația intimă cu milionarul
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
Cea mai FRUMOASĂ femeie din lume a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de un român: „Chestiile lor de băieți”
Cea mai FRUMOASĂ femeie din lume a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de un român: „Chestiile...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare și va trebui să-și plătească greșelile din trecut
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă....
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”! Bărbatul are 57 de ani și locuiește la țară
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența dintre noi două este că eu am căutat atenția unui singur bărbat, nu la 3.”
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui Cristian era
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Ce zodii au noroc în luna mai. Cum afli ziua norocoasă în 2024, în funcție de zodie
Ce zodii au noroc în luna mai. Cum afli ziua norocoasă în 2024, în funcție...
El a fost ultimul om condamnat la moarte de Ceaușescu. Înainte de execuție a avut o ultimă dorință bizară
El a fost ultimul om condamnat la moarte de Ceaușescu. Înainte de execuție a avut...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de persoane: Nici nu ați avut bunul simț să vă țineți telefonul deschis
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare şi distrugeri ale infrastructurii pe teritoriul european
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25 de ani
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25...
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte puțin, în fiecare zi”
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte...
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat! Gestul făcut de Gică Hagi
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat!...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize vor primi de la univers și de la parteneri
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Tradiții și obiceiuri pentru a doua zi de Paște: Ce este bine să faci în Lunea Albă
Tradiții și obiceiuri pentru a doua zi de Paște: Ce este bine să faci în...
Scandal imens între frații Viziru. S-au bătut din cauza unei fete: „Ei, și în secunda doi m-am trezit la podea, ca la judo”
Scandal imens între frații Viziru. S-au bătut din cauza unei fete: „Ei, și în secunda...
Leguma care te ajută să slăbești în timp record. O poți adăuga în preparatele zilnice
Leguma care te ajută să slăbești în timp record. O poți adăuga în preparatele zilnice
Ce trebuie să le pui castraveților din grădină ca să fie roditori. Nu ai nevoie de chimicale, iar legumele vor fi foarte gustoase
Ce trebuie să le pui castraveților din grădină ca să fie roditori. Nu ai nevoie...