În ultima perioadă, prețurile la alimente au explodat. În lunile aprilie-mai, căpșunile sunt la mare căutare de către români. Iată cât a ajuns să coste anul acesta, un kilogram de căpșuni românești.
În această primăvară românii se pot bucura de o recoltă bogată de căpșuni cultivate în țară. Însă, odată cu producția mare și prețul căpșunilor românești a înregistrat o creștere, față de anul trecut.
Producătorii români se pregătesc să-și așeze marfa pe tarabele din piețe. Astfel, primele producții de căpșuni românești se vor putea cumpăra în această perioadă. Însă, iubitorii de fructe trebuie să scoată bani frumoși din buzunar. Prețul mediu pe kilogram este de 35 de lei, cu 5 lei mai mult decât în anul precedent.
„Anul acesta prețul va fi exact ca și anul trecut, 30-35 de lei. Eu zic că prețul este rezonabil pentru început de sezon pentru că, ulterior, prețul va scădea. Producția este foarte bună. Avem foarte multe fructe, foarte multe flori. Plantele arată foarte bine”, a declarat Daniel Sabo, producător român, pentru Știrile Kanal D.
Deși prețul pare a fi un pic mai piperat, unii dintre cumpărători nu s-au descurajat. Mulți dintre ei au așteptat cu nerăbdare să guste căpșunile românești, considerate a fi mai dulci și zemoase decât cele de import. Iar beneficiile aduse sănătății sunt cu atât mai importante. Pe de altă parte, există și clienți cărora prețul li se pare mult prea piperat pentru perioada aceasta, în care inflația a atins un nivel record.
„- Cum de costă atât? Sunt scumpe?
– E scump, e scump la depozit”, a spus un client, pentru sursa citată.
CITEȘTE ȘI: Cât costă, de fapt, la fermier un kilogram de roșii românești. În piață ajunseseră să se vândă cu 65 de lei
VEZI ȘI: Cât costă cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel. Mulți oameni nu și-o permit