Acasă » Știri » Știri externe » Hermès, implicată într-un scandal uluitor în SUA! Ce le-ar fi cerut clienților ei celebra companie

Hermès, implicată într-un scandal uluitor în SUA! Ce le-ar fi cerut clienților ei celebra companie

De: Cristina Cruceru 20/03/2024 | 20:33

Hermès este implicată într-un scandal uluitor în Statele Unite ale Americii! Compania celebră este acuzată de faptul că ar fi cerut unor cumpărători să achiziționeze și alte piese ale lor, înainte să intre în posesia unei genți Birkin. Aceste accesorii sunt foarte căutate la nivel mondial, de persoanele potente financiar. Nu mulți își permit să dea o întreagă avere pe o astfel de geantă, însă se pare că și cei care și le permit, nu le pot avea atât de ușor. Iată ce au pățit doi americani!

Hermès este protagonistă într-un scandal de zile mari care se desfășoară peste Ocean. Doi cumpărători susțin că li s-a cerut să cumpere produse din alte categorii ale companiei, cum ar fi articole de îmbrăcăminte, înainte să li se permită să achiziționeze gențile Birkin. Astfel de accesorii sunt vânate de către persoanele din întreaga lume, care stau bine cu finanțele.

Aceste persoane și-au contactat avocații și au decis să dea firma în judecată, căci ar încălca anumite reglementări antitrust din SUA. Este vorba despre unele practici considerate abuz de putere pe piața de peste Ocean.

„Reclamanții au opțiuni alternative pentru produsele auxiliare și ar prefera să aleagă dintre ele independent de decizia lor de a cumpăra genți de mână Birkin”, se arată în plângerea făcută de avocați.

CITEȘTE ȘI: FENOMENUL EXTREM DE PERICULOS CARE PUNE ÎN PERICOL VIITORUL TINERILOR DIN ROMÂNIA. SEMNALUL DE ALARMĂ E TRAS DE UN RENUMIT MEDIC

Ce spun șefii Hermès despre aceste plângeri

Nu sunt singurele plângeri de acest fel. Pe grupurile de vânzări/ cumpărări ale acestor genți faimoase există multe povești relatate de către cumpărătorii Hermès. Se pare că pe măsură ce a crescut cererea acestui model de genți, agenții de vânzări Hermès au devenit tot mai stricți în privința regulilor care sunt impuse posibililor cumpărători.

Modelele Birkins și Kellys ale acestor genți sunt printre cele mai căutate în toată lumea, deci printre cele mai greu de găsit atunci când vine vorba despre achiziționarea lor. Hermès neagă aceste acuzații: „Hermès interzice cu strictețe orice vânzare a anumitor produse ca o condiție pentru cumpărarea altora”, a declarat anul trecut brandul pentru presa străină.

CITEȘTE ȘI: CEL MAI CIUDAT MESAJ PRIMIT DE UN CLIENT, DUPĂ CE A LĂSAT O RECENZIE PE AIRBNB! PROPRIETARA S-A ENERVAT TERIBIL

De asemenea, directorul general Axel Dumas a recunoscut, totuși, că magazinele sunt încurajate să verifice cumpărătorii și să atribuie gențile vândute doar clienților „adevărați”, deoarece compania încearcă să contracareze o explozie a activității de revânzare a produselor sale.

Geanta Hermès, mult căutată de clienți / Foto: Pexels
Geanta Hermès, mult căutată de clienți / Foto: Pexels

Cum se pot cumpăra gențile Birkin

Gențile Birkin au ajuns să fie considerate un simbol al statutului social, numele lor fiind preluat după cel al actriței și al cântăreței Jane Birkin. Aceasta s-a stins din viață anul trecut, fiind considerată o „icoană a modei”. Clienții nu pot cumpăra genți Hermès de pe internet, nici de pe site-ul oficial. Acestea sunt lucrate manual și costul lor poate ajunge la mii de dolari. Nu sunt expuse în magazinele de retail ale companiei.

În procesul împotriva celor de la Hermès este specificat faptul că „nu toți consumatorii ar fi demni de o geantă Birkin”.

„În mod obișnuit, doar acelor consumatori care sunt considerați demni de a cumpăra o geantă Birkin li se va arăta o geantă Birkin [într-o cameră privată]”, se arată în reclamația respectivă, conform The Guardian.

Agenții de vânzări Hermès nu primesc comisioane pentru vânzările acestor genți și ar fi instruiți, conform plângerii, să le folosească drept o „modalitate de a constrânge consumatorii să cumpere produse auxiliare”.

Hermès operează aproximativ 43 de magazine în SUA, inclusiv opt în California. Reclamanții solicită despăgubiri bănești și o hotărâre judecătorească care să interzică presupusele practici anticoncurențiale ale Hermès.

Hermès nu este singurul brand care a fost legat de astfel de practici. Dealerii producătorului de ceasuri Rolex au fost acuzați că au cerut cumpărătorilor să cumpere produse de la altă marcă, înainte de a li se permite să cumpere produse Rolex.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Descoperirea care schimbă tot ce ȘTIAM despre noi! E vorba de oamenii din Neanderthal!
Descoperirea care schimbă tot ce ȘTIAM despre noi! E vorba de oamenii din Neanderthal!
Simona Halep s-a dus să mănânce la Gigi. Ce prețuri a găsit la restaurant
Simona Halep s-a dus să mănânce la Gigi. Ce prețuri a găsit la restaurant
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni cu pulsul ridicat
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Prodanca, adevărul despre mașinile „furate” din fața vilei de la Snagov! L-a spulberat pe Reghecampf! „Este executat silit pe tot ce are și este în degringoladă”
Prodanca, adevărul despre mașinile „furate” din fața vilei de la Snagov! L-a spulberat pe Reghecampf!...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar
Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat mâncare în casă”. Cum s-a schimbat viața artistului de când a devenit faimos
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România. Mai am un frate în Canada.”
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de poveste și locuri spectaculoase de vizitat
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de...
Ce primești de la stat dacă descoperi petrol sau gaze în curtea ta sau în terenul de la câmp. Scrie clar în lege, dar puțini români știu=
Ce primești de la stat dacă descoperi petrol sau gaze în curtea ta sau în...
S-a dat ordin SĂ FIE INTERZIS complet. Nimeni nu ar fi crezut că se va lua o astfel de DECIZIE
S-a dat ordin SĂ FIE INTERZIS complet. Nimeni nu ar fi crezut că se va...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile...
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
O ţară care în trecut atrăgea mii de muncitori români va recruta lucrători sezonieri din Egipt pe fondul deficitului de forţă de muncă
O ţară care în trecut atrăgea mii de muncitori români va recruta lucrători sezonieri din...
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Moartea ei a lăsat un gol imens
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Moartea ei a lăsat un...
Salata cu piept de pui și brânză feta. Preparatul care te ajută să scapi de kilogramele în plus
Salata cu piept de pui și brânză feta. Preparatul care te ajută să scapi de...
Misterul lui MOISE, dezlegat!? Adevărul din spatele poveștii Exodului!
Misterul lui MOISE, dezlegat!? Adevărul din spatele poveștii Exodului!
Cea mai cunoscută amantă din România, ce a stat 16 ani cu un milionar însurat, are o nouă pasiune: Fac ceva ce duce la rezultat
Cea mai cunoscută amantă din România, ce a stat 16 ani cu un milionar însurat,...
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Medeea Marinescu, despre ultima apariție a lui Florin Piersic la spectacolul susținut împreună
Medeea Marinescu, despre ultima apariție a lui Florin Piersic la spectacolul susținut împreună
De ce nu acceptă Florin Piersic formularea ”maestre”. Explicația lui este uimitoare
De ce nu acceptă Florin Piersic formularea ”maestre”. Explicația lui este uimitoare
Stațiunea din România care renaște dintre ruine. A fost considerată “perla” balneară a țării, iar turiștii o umpleau până la refuz în trecut
Stațiunea din România care renaște dintre ruine. A fost considerată “perla” balneară a țării, iar...
Mesajul astrelor pentru zodii, 11 mai 2024. Noroc pentru Fecioară. Schimbare pentru Capricorn
Mesajul astrelor pentru zodii, 11 mai 2024. Noroc pentru Fecioară. Schimbare pentru Capricorn
×