Acasă » Știri » (P) Informații și statistici interesante despre Atlantic City

(P) Informații și statistici interesante despre Atlantic City

De: Alina Nistor 08/04/2024 | 17:47
(P) Informații și statistici interesante despre Atlantic City

Atlantic City este un oraș superb din statul american New Jersey. Localizat în partea de sud, în Absecon Island, acest oraș datează încă din anul 1783, însă abia din 1850 orașul a început să se dezvolte și să-și mărească potențialul.

Paradisul vieții de noapte este la apogeu aici, deoarece Atlantic City este o destinație turistică majoră pentru iubitorii de jocuri de noroc. Iată câteva informații și statistici interesante despre acest loc fascinant:

1. Primul cazino din Atlantic City a fost construit abia în 1978

În perioada anilor 1970, orașul Atlantic City nu o ducea prea bine nici din punct de vedere economic și nici nu era o destinație turistică foarte populară, mai ales pentru turiștii din afara Statelor Unite.

Într-un efort susținut de a revitaliza un oraș care aparent intra în colaps economic, autoritățile locale au profitat și de momentul favorabil (ieftinirea majoră a prețului biletelor de avion) și au deschis primul cazino din oraș, Resorts International, în prezent denumit Resorts Atlantic City.

Dacă vrei să mergi și astăzi în primul cazino deschis în Atlantic City vei avea parte de o experiență istorică și totodată de o doză unică de relaxare și distracție, însă nu este neapărat să joci în cazinou, mai ales că acum poți accesa chiar și păcănele gratis pe internet.

2. În Atlantic City poți să te joci jocuri de noroc din … pat!

Unii care se duc în Atlantic City vor și să joace la jocuri de cazino dar și să se relaxeze. Vestea bună este că managerii resorturilor au găsit o modalitate inedită de a îmbina aceste două pasiuni relaxante.

Astfel, dacă te cazezi la unul dintre resorturile care oferă astfel de facilități, nu ești nevoit nici măcar să te dai jos din pat dacă vrei să te joci la jocuri de cazino.

Poți să dai drumul la TV și să plasezi chiar de pe televizor pariuri la jocurile preferate, limita de pariere fiind de 2.500 de dolari pe zi (ceva mai mică decât dacă te duci fizic la cazino).

3. Atracția Lucy este mai bătrână decât Turnul Eiffel

Elefantul Lucy, o atracție celebră pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii și prezentă în Atlantic City, a fost construită în 1881. Acest lucru face ca elefantul Lucy să fie mai bătrân decât Turnul Eiffel care a fost ridicat în 1887, 6 ani mai târziu.

4. Concursul Miss America a luat naștere aici

Concursul celebru de frumusețe Miss America este originar în Atlantic City. Prima competiție de acest fel a fost ținută în luna septembrie 1920 și a fost gândită ca o încercare de a atrage turiștii, mai ales după sărbătorirea Zilei Muncii.

A fost un real succes încă de la prima ediție, deoarece la ediția din anul imediat următor, deja mii de oameni au venit în Atlantic City pentru a admira frumusețile Americii.

5. În Atlantic City se practică săritura de pe cal în apă

Știu că sună destul de ciudat, însă este un sport bizar de tradiție aici. Efectiv vei vedea călăreți pe cai care se aruncă în apă de la înălțime în timp ce stau pe cai.

Poate că în vremurile actuale acest sport ar părea unul extrem, mai ales din punct de vedere al siguranței animalelor implicate. Totuși, nu există nicio înregistrare sau dovadă că vreun cal ar fi avut de suferit câtuși de puțin în urma săriturii.

6. Atlantic City a inspirat crearea jocului Monopoly

Jocul original de Monopoly este inspirat din multe puncte de vedere din Atlantic City. Proprietățile listate în joc pe care le poți închiria, cumpăra sau ipoteca în funcție de statusul tău de pe tabla de joc poartă denumirile unor locații din acest oraș.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, unele proprietăți și-au schimbat denumirea în joc. Spre exemplu, Illinois Avenue se numește strada Martin Luther King Jr.

7. Cel mai mare far din New Jersey este situat în Atlantic City

Absecon Lighthouse este cel mai înalt far din New Jersey. Mai mult, un lucru cu adevărat interesant este că nu i-a fost schimbat panoul și lentilele niciodată de la deschidere până acum.

Este adevărat că a fost scos din uz în mod oficial în anul 1993, însă neoficial, îl vei mai putea vedea luminând ocazional și în zilele noastre.

8. Soldații s-au antrenat aici înainte de “Ziua Z”

“Ziua Z” a marcat un punct de cotitură în cel de-al doilea Război Mondial, fiind ziua în care Aliații au invadat teritoriile ocupate de naziști, după Debarcarea din Normandia.

“Ziua Z” a fost minuțios pregătită, cea mai mare invazie amfibie din istoria lumii. Antrenamentele aliaților americani și canadieni au avut loc în Atlantic City, o locație ideală pentru plajele largi (s-au putut pregăti aici atât traseele vaselor de debarcare, cât și acțiunile propriu-zise de cucerire a plajelor).

9. Atlantic City este vizitat de aproximativ 27 de milioane de turiști anual

Probabil nu te-ai gândi că Atlantic City este chiar o destinație turistică de top din Statele Unite ale Americii, însă cifrele ne arată că orașul este preferat de un număr uriaș de turiști în fiecare an.

Este cu atât mai interesant cu cât vei găsi aici doar 15.000 de camere de hotel la care se mai adaugă alte câteva sute de camere de cazare în regim particular.

Probabil unul dintre motivele pentru care atât de mulți turiști vin în Atlantic City an de an este experiența unică oferită de cazinourile de aici.

10. Vei găsi aici o cascadă naturală aflată la interior

Este greu de crezut că o cascadă naturală ar putea fi plasată în incinta unei săli, însă acest lucru se întâmplă chiar în Atlantic City, unde o superbă cascadă poate fi vizitată la Bass Pro Shops.

Dacă vrei să-ți faci selfie-uri reușite la această splendoare naturală, vizitează complexul comercial și vei fi uimit de frumusețea acestei cascade.

După cum ai văzut, există multe lucruri interesante care fac din Atlantic City una dintre destinațiile americane preferate de turiștii din orice colț al lumii. Dacă vrei să te distrezi la cazinouri sau pur și simplu vrei să te relaxezi într-un oraș cu plaje deosebite, poți să iei în calcul un sejur aici.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Cadul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat apoi studii universitare de masterat, ”Marketing Politic și Comunicare”, în cadrul aceleiași universități. citeste mai mult
Parteneri
Centralele de apartament, INTERZISE!? „Nu se poate preciza o dată anume...”
Centralele de apartament, INTERZISE!? „Nu se poate preciza o dată anume...”
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice „regele mezelurilor” de relație
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de ani mai în vârstă ca ea!
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să...
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era de fapt un bărbat cu un plan ascuns
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Andreea Tonciu, adevărul despre divorț: „Să punem punct, gata”. Cum se înțelege vedeta cu Daniel Niculescu
Andreea Tonciu, adevărul despre divorț: „Să punem punct, gata”. Cum se înțelege vedeta cu Daniel...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun un lucru și sper să îți intre foarte bine în cap. Realizez că din asta s-a făcut o obișnuință.”
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a făcut anunțul trist în urmă cu câteva ore: „Nu știe nimeni nimic de el”
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi apere fiicele vitrege
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau mai târziu?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Domeniul în care România poate să devină un jucător major în toată Europa. Lovitură totală pentru multe alte țări: 10 miliarde de euro
Domeniul în care România poate să devină un jucător major în toată Europa. Lovitură totală...
Concedieri în masă la o mare firmă din România. Toți angajații dați afară
Concedieri în masă la o mare firmă din România. Toți angajații dați afară
Halep a RENUNȚAT. Anunțul dureros făcut de marea sportivă: Va fi greu acum
Halep a RENUNȚAT. Anunțul dureros făcut de marea sportivă: Va fi greu acum
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe...
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor Slovaci
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Interdicție pentru stăpânii de câini sau pisici. Toată lumea trebuie să respecte regulile
Interdicție pentru stăpânii de câini sau pisici. Toată lumea trebuie să respecte regulile
JOI Exclusiv: Horațiu Mălăele, formă fizică de inviat. Cum a fost surprins celebrul actor
JOI Exclusiv: Horațiu Mălăele, formă fizică de inviat. Cum a fost surprins celebrul actor
BANCUL ZILEI | Ion și Gheo cară un frigider
BANCUL ZILEI | Ion și Gheo cară un frigider
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu!...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă în care m-a afectat teribil”
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
Imagine rară cu fiul lui Ștefan Bănică Jr. și al Laviniei Pîrva. Cel mic a împlinit 5 ani
Imagine rară cu fiul lui Ștefan Bănică Jr. și al Laviniei Pîrva. Cel mic a...
Soluția ieftină cu care e bine să stropești legumele plantate și pomii fructiferi. Cel mai bun îngrășământ natural pentru grădină conține 2 ingrediente pe care le ai în bucătăria ta
Soluția ieftină cu care e bine să stropești legumele plantate și pomii fructiferi. Cel mai...
Se construiește o nouă autostradă în România. Va face legătura cu un important aeroport, mulți români vor ajunge mai repede la destinație
Se construiește o nouă autostradă în România. Va face legătura cu un important aeroport, mulți...
×