Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt cele 5 alimente anti-foame. Vedeta Pro TV a explicat ce ar trebui să mâncăm pentru a ne simți sătui. Potrivit medicului nutriționist, sunt câteva produse care au putere sațiogenă crescută, dar în același timp, conțin foarte puține calorii.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști, obișnuiește să le dea oamenilor sfaturi importante pentru sănătate. Printre altele, ea a vorbit și despre o problemă adesea întâlnită – acea senzație constantă de foame, de care nu putem scăpa nici dacă respectăm mesele zilnice. În acest context, „doctorul de bine” de la Pro TV a explicat importanța mâncărurilor pe care le consumăm. Totodată, ea a spus ce alimente ne pot sătura, deși conțin puține calorii.
Citește și: Leguma de 10 ori mai bună decât carnea, dar românii o ignoră. Este ieftină și plină de beneficii
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai renumiți și urmăriți nutriționiști, iar sfaturile sale au avut un impact semnificativ asupra vieților multor persoane, ajutându-le să adopte un stil de viață sănătos. Recent, medicul a vorbit despre senzația de foame pe care unii oameni o au constant.
Vedeta Pro TV a explicat faptul că alimentele cu multe grăsimi, sare sau zahăr ne oferă o senzație de sațietate foarte scurtă. Totodată, Mihaela Bilic a dezvăluit ce ar trebui să mâncăm pentru a ne simți sătui. Unele produse ne pot ajuta chiar și în procesul de slăbire.
„Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți și să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat.
La cealaltă extremă sunt alimentele cu volum mic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, grăsimi, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, există riscul să ne îngrășăm”, a transmis Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, „doctorul de bine” de la Pro TV a mărturisit că printre alimentele eficiente atunci când vorbim de sațietate maximă și aport caloric redus se numără ouăle, carnea și peștele. Mai mult decât atât, Mihaela Bilic a enumerat și câteva produse din categori făinoaselor.
„Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne se spune că au calorii negative, țin de foame multe ore iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Peștele în general și peștele gras în special intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași omega 3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut
Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii. Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește”, a mai spus medicul nutriționist.
Mihaela Bilic a susținut că fructele bogate în pectină precum merele, perele, gutuile și caisele sunt cele mai bune alegeri atunci când vorbim despre deserturi. De asemenea, dacă dorim să luăm o gustare, ar fi indicat să ne orientăm către morcov sau porumb expandat. De asemenea, nutriționistul i-a sfătuit pe oameni să înceapă mereu masa cu o supă.
„Deși conține peste 90% apă, supa și ciorba ne satură cu puține calorii. Se numește paradoxul ciorbei și s-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult timp decât un felul doi. Așa că nu ezitați să începeți masa o supă dacă vreți să umpleți stomacul repede. Iar dacă sunteți la cură de slăbire mâncați DOAR supă, ca fel unic! Și puneți lângă ea și un ardei iute, ca să accelerați metabolismul”, a adăugat experta în nutriție.
Citește și: Mihaela Bilic a dat verdictul! Care este singurul salam sănătos din comerț. Îl găsești în orice supermarket