Mihaela Bilic a venit în ajutorul credincioșilor cu mai multe sfaturi despre perioada postului. Nutriționistul a explicat ce greșeli nu trebuie să facem în alimentație. Mai mult decât atât, medicul a dezvăluit și alimentul de care să ne ferim.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști, obișnuiește să le dea oamenilor sfaturi importante pentru sănătate. Printre altele, ea a vorbit și despre perioada postului, care pentru mulți poate fi stresantă din cauza alimentației restrictive. Recomandările sale sunt urmărite de mii de oameni. De-a lungul anilor, medicul a ajutat numeroase persoane să adopte un stil de viață diferit.
Citește și: Cura de slăbire ideală a fost dezvăluită de Mihaela Bilic: ”Cea mai sigură cale”
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai renumiți și urmăriți nutriționiști, iar sfaturile sale au avut un impact semnificativ asupra vieților multor persoane, ajutându-le să adopte un stil de viață sănătos. Recent, medicul a vorbit despre alimentația din perioada postului.
„Doctorul de bine” de la Pro TV a precizat că persoanele care nu doresc să se îngrașe în post trebuie să fie atente la cantitatea de mâncare pe care o consumă. De asemenea, medicul a precizat că trebuie să ne ferim de zahăr.
„Ce greșeli trebuie evitate în post? În primul rând, aveți grijă la cantitate, să ții post înseamnă să-ți fie foame. Mâncarea de post trebuie să fie simplă, cât mai puțin procesată și prelucrată.
Ciorbe și tocane de legume, ghiveci, fasole și cartofi, orez, pâine și mămăligă, astea sunt mâncăruri de post, nu șnițel de soia, brânză și deserturi vegane. Și dacă tot am amintit desertul, e o greșeală să consumăm zahăr în post!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Nutriționistul i-a avertizat pe credincioși să fie atenți și la uleiul pe care îl consumă. Potrivit Mihaelei Bilic, alimentele prăjite au multe calorii și sunt greu de digerat.
„Atenție și la ulei: doar 10 zile din Postul Paștelui avem dezlegare la ulei. Toate alimentele prăjite sunt greu de digerat și au multe calorii, iar uleiul de floarea-soarelui este bogat în acizi grași omega 6 cu efect pro inflamator și are 100 cal/lingură!”, a mai spus nutriționistul.
Mihaela Bilic a mărturisit că senzația de foame este mai mare în perioada postului pentru că organismului îi este greu să se sature fără proteine animale. Medicul a mai transmis că trebuie să ne ferim de produsele de patiserie, paste, orez și ronțăielile sărate.
„În post lumea se îngrașă pentru că mănâncă pe săturate făinoase pline de grăsime. Ca să slăbim în post, meniul trebuie să fie bazat pe legume, verdețuri și crudități, ciorbă de zarzavat, tocană și ghiveci- toate făcute cu un strop de ulei. Fără produse de patiserie/cofetărie de post, fără zahăr, fără gustări sănătoase cu oleaginoase, fără sucuri de fructe. Mâncat rar și puțin, asta înseamnă post!”, a adăugat vedeta Pro TV.