Acasă » Știri » Din ce este făcut „untul obținut din aer”, de fapt. Produsul a fost lansat pe piață de compania lui Bill Gates

Din ce este făcut „untul obținut din aer”, de fapt. Produsul a fost lansat pe piață de compania lui Bill Gates

De: Irina Rasoveanu 03/06/2025 | 18:47
Din ce este făcut „untul obținut din aer”, de fapt. Produsul a fost lansat pe piață de compania lui Bill Gates
Ce este „untul obținut din aer”?/ Sursa foto reprezentativă: Profimedia, Pixabay

Un nou produs cu ingrediente surprinzătoare a fost lansat pe piață! Proiectul fusese anunțat încă de anul trecut, iar acum publicul are și acces la el. Mai mult decât atât, câteva restaurante cotate cu stele Michelin sau brutării de renume au început deja să îl folosească. Este vorba despre „unul obținut din aer”, creat de compania lui Bill Gates. Află, în articol, toate detaliile!

Savor, o companie-pionier în domeniul tehnologiei alimentare susținută de Bill Gates, a lansat pe piață un produs neobișnuit. Este vorba despre un anumit tip de unt. Alimentul a fost aprobat deja și de agenția care se ocupă de securitatea alimentară în SUA – Food and Drug Administration.

Citește și: Știai ce cumperi? Ce conțin, de fapt, prăjiturile de-a gata sigilate din supermarketuri

Din ce este făcut „untul obținut din aer”, lansat de compania lui Bill Gates

Untul Savor este primul din lume fără ingrediente de origine animală sau vegetală. Produsul este făcut pe bază de carbon pentru a înlocui uleiurile convenționale derivate din agricultură. Compania, susținută de Bill Gates, și-a propus să creeze alternative sustenabile și eficiente în ceea ce privește costul de producție la grăsimile convenționale.

Dependența de grăsimile tradiționale la defrișări, emisii și lanțuri de aprovizionare instabile. Astfel, industria alimentară funcționează sub o mare presiune pentru a reduce aceste aspecte negative, potrivit G4Food.ro. Savor a reușit să construiască grăsimile la nivel molecular din dioxid de carbon (CO₂), hidrogen verde (GH₂) și metan (CH₄), cu ajutorul unei tehnologii revoluționare.

„Savor a fost fondată pentru a găsi cea mai sustenabilă modalitate de a hrăni omenirea. Soluțiile cu adevărat sustenabile nu trebuie doar să reducă impactul nostru asupra mediului, ci trebuie să fie accesibile, disponibile și dezirabile,” a declarat Kathleen Alexander, cofondatoare și CEO al Savor.

Produsul a fost aprobat de Food and Drug Administration din SUA, iar mai multe restaurante cotate cu stele Michelin sau brutării de renume au început să îl folosească. Printre chefii cunoscuși care au optat pentru untul de la Savor se numără Kyle Connaughton (SingleThread) și Juan Contreras (Atelier Crenn). Ei au fost primii care au integrat alimentul în preparatele lor.

„Portofoliul nostru tot mai mare de parteneri reflectă o realitate profundă din întreaga industrie: sectorul alimentar are o nevoie urgentă de soluții pentru a atenua instabilitatea lanțului de aprovizionare, care continuă să afecteze veniturile și marjele în toate domeniile,” a declarat Chiara Cecchini, vicepreședinte pentru comercializare la Savor.

Citește și: COMUNICAT. Footprints AI depășește 2,5 miliarde de tranzacții analizate în 2025 și lansează primul Copilot AI pentru retailul fizic

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×