Medicul Mihaela Bilic a vorbit despre lupta kilogramelor în plus. Nutriționista a dezvăluit de ce se îngrașă românii, de fapt. Vedeta Pro TV a oferit recomandări importante pentru cei care vor să se mențină în formă, potrivit Csid.ro.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști, obișnuiește să le dea oamenilor sfaturi importante pentru sănătate. De această dată, medicul a vorbit despre alimentele care păcălesc creierul. Pe moment, oferă o senzație de sațietate și astfel ajungem să mâncăm mai mult. Potrivit nutriționistului, este important să consumăm alimente cu un conținut caloric scăzut și cu puțină grăsime.
Mihaela Bilic a susținut că este important felul în care mâncarea este organizată în farfurie, în funcție de categoria din care fac parte alimentele. Acesta este un secret pe care puțini români îl știu. Astfel, mulți oameni ajung să se îngrașe pentru că mănâncă haotic.
„Ce înseamnă o farfurie ideală și una de slăbit? Dacă vreți să slăbiți, nutrienții care trebuie limitați (după ce ați eliminat zahărul) sunt carbohidrații/amidonul/făinoasele. Deși au doar 4 cal/g (față de grăsime care are 9 cal/g), carbohidrații cresc glicemia în sînge și stimulează secreția de insulină- principalul hormoni de îngrășare al organismului.
Deci recomandarea care spune ‘elimina pâinea și vei slăbi’ are sens! Însă nu e sănătos să eliminăm complet făinoasele din viața noastră, ele sunt sursă de glucoză-carburantul cu care funcționează toate celulele, inclusiv creierul. Fără glucide nu putem trăi, atât echilibrul fizic cat și cel psihic sunt afectate grav”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Mai departe, Mihaela Bilic a explicat exact cum arată farfuria ideală pentru a ne menține în formă. Citește continuarea pe Csid.ro.