Acasă » Știri » Cât a ajuns să coste o shaorma în 2025. Concurează cu prețurile din restaurante: „Ca să îţi permiţi, faci un drum până la Nuţu Cămătaru”

Cât a ajuns să coste o shaorma în 2025. Concurează cu prețurile din restaurante: „Ca să îţi permiţi, faci un drum până la Nuţu Cămătaru”

De: Anca Chihaie 10/07/2025 | 22:01
Cât a ajuns să coste o shaorma în 2025. Concurează cu prețurile din restaurante: „Ca să îţi permiţi, faci un drum până la Nuţu Cămătaru
Sursă foto: Pixabay

Prețul shaormei în 2025 a ajuns să concureze cu cel al unui fel de mâncare servit într-un restaurant de clasă medie. Aceasta reprezintă aproape dublul sumei plătite acum cinci ani. Popularitatea shaormei rămâne însă ridicată, românii comandând-o constant, deși scumpirile au devenit vizibile pentru consumatori.

Shaorma rămâne un produs extrem de căutat și apreciat, fiind alegerea preferată a multor români atunci când vor ceva rapid și gustos. Popularitatea sa nu scade, iar cererea constantă arată că, indiferent de preț, mulți continuă să o consume cu plăcere, transformând shaorma într-un adevărat simbol al gustărilor rapide în România.

(CITEȘTE ȘI: Ce făceau acești 2 comisari ANPC, în spatele lui Piedone, în timp ce șeful lor derula un control la o firmă de pompe funebre din București)

Cât a ajuns să coste o shaorma în 2025

Meniurile complete de shaorma, care includ pe lângă shaorma în sine și o porție de cartofi prăjiți, plus o băutură răcoritoare, ajung să coste în jur de 50 de lei. Acest preț reflectă tendința generală de creștere a costurilor în sectorul fast-food, apropiindu-se astfel de prețurile practicate în restaurantele cu servicii complete.

„Am renunţat la dimensiunile produselor noastre, am făcut o singură dimensiune standard şi am făcut un preţ unic pentru produsul cel mai vândut. Vine în componenţă cu cartofii prăjiţi. Avem şi combo-uri cu suc sau cu desert, dar produsul de bază pleacă de la 33 de lei şi urcă odată cu dorinţele fiecăruia” a spus managerul unei shaormerii, Mihai Dinu, potrivit Observatornews.ro

În urmă cu câțiva ani, o shaorma cu pui și cartofi costa în jur de 30 de lei, dar în prezent prețul a urcat la circa 57 de lei pentru același produs, însoțit uneori de desert și băutură. Meniurile servite la farfurie au crescut de la 40 de lei la aproximativ 66 de lei. Astfel, shaorma a ajuns să fie un fast-food care rivalizează cu mesele oferite în restaurante.

Pentru a menține prețurile în limite accesibile, unele localuri au ajustat dimensiunea porțiilor și au stabilit prețuri fixe pentru produsele cele mai solicitate. Prețul de bază pentru shaorma cu cartofi prăjiți pornește de la 33 de lei, cu posibilitatea adăugării de băuturi sau deserturi în combo-uri, ceea ce a determinat o creștere graduală a costurilor.

„Sper să se plafoneze preţul la shaorme. Ca să îţi permiţi o shaorma la farfurie trebuie să faci un drum până la Nuţu Cămătaru” a scris o persoană.

Evoluția prețurilor este influențată de creșterea costurilor materiei prime, a salariilor și a noilor taxe impuse pe piață. Cu toate acestea, comercianții evită majorările exagerate pentru a nu pierde clienții fideli. Shaorma rămâne unul dintre cele mai comandate produse pe platformele de livrare, fiind în top alături de pizza și burger.

(VEZI ȘI: Ce a găsit Piedone la o firmă de pompe funebre din Sectorul 3: ”Pachetele cu mâncare nu se pun lângă mort!”)

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×