Acasă » Știri » Nu este o GLUMĂ! Cât a ajuns să coste un singur porumb fiert în Mamaia, în iulie 2025

Nu este o GLUMĂ! Cât a ajuns să coste un singur porumb fiert în Mamaia, în iulie 2025

De: Alina Drăgan 14/07/2025 | 18:38
Nu este o GLUMĂ! Cât a ajuns să coste un singur porumb fiert în Mamaia, în iulie 2025
Cât a ajuns să coste un singur porumb fiert în Mamaia /Foto: Profimedia

Sezonul estival este în toi, iar stațiunile de pe litoralul românesc sunt pline de turiști veniți să se bucure de soare, mare și relaxare. Totuși, pentru mulți, vacanța s-a transformat într-un mic șoc financiar. Prețurile de pe litoralul românesc au explodat. De la cazare, servicii și până la mâncare totul este cu mult mai scump ca în anii precedenți. Cât trebuie să scoți din buzunar, în 2025, pentru un banal porumb fiert în Mamaia?

Turiștii care au ales litoralul românesc pentru concediu în această vară sau care urmează să ajungă la mare ar fi bine să se pregătească sufletește și financiar. Prețurile au explodat pur și simplu, iar chiar și porumbul fiert – simbolul gustării de plajă – a ajuns să aibă un preț usturător.

(CITEȘTE ȘI: Ce a putut găsi Piedone într-un restaurant din Mamaia, în timpul controlului: „Ce este aici?”)

Cât a ajuns să coste un singur porumb fiert în Mamaia

Așa cum spuneam, în acest an, turiștii care au ajuns pe litoralul românesc sau fost uimiți de prețurile practicate. Scumpirile sunt sesizabile și aici, în toate stațiunile. Cele mai mari scumpiri au fost sesizate de turiști în ceea ce privește cazarea și mâncare. Până și porumbul fier care se vinde pe plajă a depășit pragul de 10 lei.

De exemplu, acum, în iulie 2025, un singur porumb fiert costă 15 lei în stațiunea Mamaia. Pentru mulți turiști suma pare pur și simplu exagerată, mai ales dacă e vorba de o familie întreagă. Patru porumbi, și gata, ai lăsat 60 de lei. Nu e de mirare că tot mai mulți turiști își iau gustările de acasă.

Chiar și în prețurile de la „împinge tava” au crescut considerabil și i-au uimit pe turiști. În Mamaia, la o autoservire, o ciorbă de burtă ajunge la 24 de lei, iar una de perișoare costă 22 de lei. Nici clasica ciorbă de fasole nu mai e ieftină – 19 lei porția.

La fel și felurile principale: varza călită sau iahnia de fasole sunt tot 19 lei, iar o porție de tochitură costă 23 de lei. Iubitorii de pizza trebuie să scoată din buzunar 39 de lei, același preț fiind cerut și pentru o porție de scoici la tigaie. Chiar și micii – vedetele grătarelor de vară – au ajuns la 18,9 lei porția (200g), cu pâine și muștar incluse.

Până și hamsiile prăjite, altădată mâncarea-simbol a turistului modest, sunt acum la 19,9 lei/100 de grame, ceea ce înseamnă că o porție decentă depășește lejer 40 de lei.

(VEZI ȘI: În Costinești este mai scump decât în Mamaia! Cât costă 100g de hamsii: „Dacă iei mămăligă și mujdei, dai 150 de lei, lejer”)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×