Acasă » Știri » Stațiunea din România în care un șezlong a ajuns să coste 300 de lei. Cum explică prețul Corina Martin de la FPIOR

Stațiunea din România în care un șezlong a ajuns să coste 300 de lei. Cum explică prețul Corina Martin de la FPIOR

De: Irina Rasoveanu 25/07/2025 | 12:11
Stațiunea din România în care un șezlong a ajuns să coste 300 de lei. Cum explică prețul Corina Martin de la FPIOR
În unele stațiuni, prețurile au crescut considerabil/ Sursa foto: Pixabay

Prețuri scandalos de mari într-o stațiune din România! Un șezlong a ajuns să coste 300 de lei pentru o singură zi. Turiștii au rămas surprinși atunci când au văzut și s-au arătat nemulțumiți. Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), a oferit explicații despre costurile ridicate impuse pe litoralul românesc.

În timp ce unii oameni aleg să plece în vacanță peste hotare, alții preferă să se bucure de litoralul românesc. Totuși, trebuie să economisească pentru că prețurile au crescut considerabil. Într-o stațiune de la noi, patronii cer 300 de lei pe zi pentru un șezlong.

În ce stațiune din România costă 300 de lei un șezlong

Mamaia Nord este zona de pe litoralul românesc unde un șezlong a ajuns să coste 300 de lei pe zi. De asemenea, prețurile au crescut considerabil și la mâncare sau cazare. Cel mai probabil, acesta este și motivul pentru care gradul de ocupare a scăzut semnificativ față de anul trecut. Hotelierii se plâng că turiștii care le trec pragul sunt din ce în ce mai puțini.

„Toate stațiunile sunt stațiuni de weekend. În timpul săptămânii avem doar doi, trei, nu mai sunt să mai cumpere sejururi lungi de cinci-șapte zile. Sperăm ca în august să vină oamenii cu bani de afară care vin să ne mai salveze puțin”, a declarat Răzvan Chițan, operator de plajă, potrivit Antena 3.

Într-adevăr, sunt și zone unde prețurile sunt mai decente. Spre exemplu, în partea de sud a stațiunii Mamaia, un șezlong costă între 35 și 40 de lei. Nici pentru mâncare, românii nu trebuie să scoată prea mult din buzunar.

„Dacă vorbim de o familie cu doi adulți și doi copii, o masă pentru toți costă, în medie, între 150 și 200 de lei. Poți comanda și o ciorbă, și un fel principal pentru fiecare. Au fost majorări aproape nesemnificative, undeva la un leu doi per anumite produse. În rest, prețurile sunt cam aceleași față de anul trecut”, a declarat Dani Bocăneala, manager auto-servire.

Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), e explicat de ce prețurile au ajuns să fie atât de ridicate în anumite stațiuni. Ea a făcut și o comparație pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine.

„Așa cum ne cumpărăm și pantofi, fie de 100 lei, dacă atât dorim să cheltuim, fie de 3.000 lei sau de 1.000 lei, dacă putem să cheltuim mai mult și ne place acea pereche de pantofi. La fel se întâmplă și cu șezlongul. La fel se întâmplă și cu cazarea. La fel se întâmplă și cu o masă la restaurant sau la autoservire”, a declarat Corina Martin.

Citește și: Un român a plătit 2000 de euro pentru o vacanță în Albena, dar și-a luat țeapa vieții. Ce a descoperit când a ajuns

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×