Recent, Mădălina Ghenea și-a îngrijorat profund fanii din mediul online. Actrița, considerată una dintre cele mai frumoase femei, a făcut o dezvăluire neașteptată despre starea sa de sănătate. Vedeta suferă de o boală incurabilă care îi influențează viața de zi cu zi și o obligă să adopte un stil de viață extrem de restrictiv. Despre ce afecțiune este vorba?
Mădălina Ghenea a fost mereu în centrul atenției pentru silueta sa impecabilă și frumusețea naturală. Recent, unul dintre urmăritorii săi a fost curios să afle ce dietă urmează și ce mănâncă de arată atât de bine. Însă răspunsul a fost departe de a fi unul obișnuit. Mădălina Ghenea a explicat că, de fapt, silueta sa se datorează în mare parte bolii de care suferă – una care nu are vindecare.
Mădălina Ghenea ține o legătură strânsă cu fanii săi prin intermediul rețelelor sociale, acolo unde răspunde adesea curiozităților celor care o admiră. Așa s-a aflat că motivul pentru care evită anumite alimente nu are nicio legătură cu dorința de a slăbi, ci cu o afecțiune serioasă – boala celiacă.
„Practic, sunt mereu într-un fel de dietă pentru că am boala celiacă, așa că nu pot mânca pizza, paste, pâine, dulciuri, prăjituri sau orice altceva, nici mâncare prăjită. Dar nu pentru că țin dietă ca să slăbesc, ci pentru că mă simt foarte, foarte, extrem de rău, mai ales în ultima vreme.
Așa că s-ar putea să mănânc totuși uneori, dar știu că o să-mi fie rău. Și, știi, uneori… sunt om, așa că am poftă să mănânc o pizza, dar apoi nu o să mă simt bine câteva ore. De aceea, prefer să mă concentrez pe cum mă voi simți în următoarele șase ore după masă, nu pe cele cinci minute din timpul mesei, dacă are sens ce spun”, a răspuns Mădălina Ghenea unui fan care a întrebat-o cum își menține silueta.
Boala celiacă este o afecțiune autoimună cronică ce apare ca reacție la gluten – o proteină prezentă în grâu, orz și secară. În cazul bolnavilor, consumul acestor alimente declanșează o reacție imună ce afectează intestinul subțire, împiedicând absorbția nutrienților esențiali.
Printre simptomele resimțite se numără dureri abdominale, oboseală, balonare, diaree, anemie, dar și probleme mai puțin cunoscute, precum erupții cutanate sau tulburări neurologice. Boala nu se vindecă, însă poate fi ținută sub control printr-o dietă strictă, fără gluten.
Imagini RARE cu fiica Mădălinei Ghenea și a lui Matei Stratan. Cum arată Charlotte la 8 ani
Foto: Instagram