A fost decretată starea de urgență în sudul Californiei din cauza incendiilor de vegetație! Peste 20.000 de oameni, evacuați

Publicat: 10/08/2018 | 12:56

Autoritățile din California au evacuat mai mult de 20.000 de oameni de la sud de Los Angeles, guvernatorul Jerry Brown declarând vineri dimineață starea de urgență pentru orașele Orange și Riverside, în urma unui incendiu care se îndreaptă către Parcul Național Cleverland, informează AP.

Guvernatorul Jerry Brown a anunțat că sute de case au fost amenințate de incendiile din apropiere de lacul Elsinore, precum și comunitățile învecinate și a cerut agențiilor de stat să ajute guvernele locale.

Pompierii s-au luptat toată noaptea cu flăcările deoarece se așteaptă ca vineri după-amiază vântul să se întețească și să provoace o extindere a incendiului.

Pe lângă imagiunile devastatoare surprinse în timp ce flăcările mistuiau tot ce le iese în cale, pe  rețelele de socializare au apărut și mesaje prin care locuitorii aflați în zone sigure se oferă să-i ajute pe cei care au fugit din calea iadului.

“Anunț pentru toți cei care se află în zona Riverside, dacă aveți sau ați primit deja o avertizare de evacuare, vă pot ajuta fără nicio problemă să vă transportați lucrurile din calea acestui incendiu mizerabil (…)”, a scris Corey Riley pe pagina lui de Twitter.

Un rezident al Holly Jim Canyon din pădure a fost chemat la audieri vineri, sub acuzația că a provocat în mod deliberat focul. Forrest Clark, în vârstă de 51 de ani, este acuzat de incendiere și alte infracțiuni și ar putea fi condamnat la închisoare pe viață.

Citește și...