Primul deces din România în rândul cadrelor medicale. A fost testată pentru noul coronavirus și…

Publicat: 03/04/2020 | 14:52
Primul deces din România în rândul cadrelor medicale. A fost testată pentru noul coronavirus și…

Din nefericire, a fost înregistrat primul deces din România în rândul cadrelor medicale, în contextul crizei coronavirusului. Asistenta medicală Nina Dumbravă avea 54 de ani și a murit la Constanța. 

UPDATE: Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au anunțat că acesta este decesul nr. 117 și că femeia a fost testată pentru a se stabili dacă era infectată cu noul coronavirus, rezultatul fiind pozitiv.

„Femeie, 54 ani, jud. Constanța. Revenită din Turcia pe data de 13/03/2020, confirmată pe data de 19/03/2020 în SCBI Constanța. Avea condiții medicale pre-existente (obezitate morbidă); bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni.

Cazul 117 este asistenta medicală, a fost în Turcia în vacanță. Nu a lucrat în spital și nu a lucrat cu pacienți cu COVID-19″, a fost informația transmisă.

”Un gând pios și o lumânare pentru colega noastră, Nina Dumbravă – asistent medical ATI Chirurgie Cardiovasculară, SCJU Constanța. Dumnezeu să o ierte ! Condoleanțe familiei!”, au scris colegii asistentei medicale pe pagina de socializare a ”Sanitas Constanța”.

Femeia era angajată la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Andrei”, făcând parte dintr-o anchetă epidemiologică, însă până la momentul decesului nu s-a stabilit dacă moartea i-a fost sau nu cauzată de noul coronavirus. Asistenta medicală a fost testată pentru a vedea dacă a contactat sau nu coronavirusul, însă nu se știe până, la momentul actual, dacă rezultatul testului a ieșit pozitiv sau negativ, așteptându-se informațiile oficiale.

(CITEȘTE ȘI: „M-A INFECTAT CU CORONAVIRUS ȘI AM UCIS-O!”. LORENA A FOST OMORÂTĂ DE IUBITUL EI! AVEA DOAR 27 DE ANI)