A luat foc o pădure din Buzău: ”Intervenția este dificilă, condiții meteo nefavorabile”

Publicat: 11/03/2019 | 21:06

Pompierii din Buzău intervin, luni seara, pentru stingerea un incendiu care a cuprins o pădure și vegetația uscată, pe raza comunei Nehoiu. Misiunea este îngreunată de vântul care bate cu putere, transmite corespondentul Mediafax.

Incendiul a izbucit la o pădure și la vegetația uscată din satul Păltineni, comuna Nehoiu. Potrivit reprezentanților ISU Buzău, este cuprinsă de flăcări o suprafață de aproximativ patru hectare de pădure mixtă, foioase și conifere, precum și circa 10 hectare de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș.

“Intervenția este una dificilă, flăcările propagându-se cu repeziciune din cauza condițiilor meteo nefavorabile – vânt puternic. În funcție de dinamica intervenției se vor suplimenta efectivelor cu personalul care asigură permanența”, arată sursa citată.

La fața locului acționează peste 30 de pompieri cu o autospecială de stingere și trei autospeciale de transport, operațiunea fiind coordonată de Grupa Operativă a ISU Buzău. În sprijin acționează și 15 jandarmi din cadrul IJJ Buzău, precum și 20 de voluntari.

A luat foc o pădure din Buzău
Citește și...