Abia acum s-a aflat! Ce se stia de fapt despre suspectii masacrului din Paris

Publicat: 09/01/2015 | 07:27
Abia acum s-a aflat! Ce se stia de fapt despre suspectii masacrului din Paris

Cei doi presupusi autori ai atacului de la Charlie Hebdo erau "de (mai multi) ani" pe lista neagra a Statelor Unite privind terorismul, a anuntat pentru AFP un oficial american din cadrul fortelor de ordine.

Fratii Chérif (32 de ani) si Saïd Kouachi (34 de ani), suspectati de uciderea a 12 persoane in cadrul unui atac la biroul din Paris al saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, erau inscrisi „de (mai multi) ani” pe „listele de supraveghere”, a spus acest oficial, sub acoperirea anonimatului.

Cei doi barbati, cautati in continuare de fortele de ordine, figureaza in bazele de date americane privind persoanele suspectate de activitati teroriste, inclusiv in „No Fly List”, care le interzice celor inclusi in aceasta lista sa urce la bordul avioanelor cu plecare din si catre Statele Unite.

In 2011, Saïd s-a aflat „cateva luni” in Yemen pentru a se antrena alaturi de un membru al retelei teroriste Al-Qaida.
Cu sprijinul a cinci elicoptere, operatiunile de cautare a celor doi suspecti continuau joi seara, in nordul Frantei, unde au fost localizati presupusii autori ai atacului comis miercuri la sediul din Paris al Charlie Hebdo.

Atacul de la Paris a fost salutat joi de organizatia extremista Stat Islamic, care i-a calificat drept „eroi” pe autorii masacrului.

Sursa: Mediafax