Accident ciudat în Cluj. O femeie… a dat peste o mașină și s-a rănit

Publicat: 09/06/2019 | 14:35
Accident ciudat în Cluj. O femeie… a dat peste o mașină și s-a rănit

Accident ciudat în Cluj. O femeie de 23 de ani a traversat – alergând și fără să se asigure – DN 1 E 60  și s-a lovit de partea laterală stangă a autoturismului condus de un bărbat de 29 de ani, pe banda nr 1 a DN 1 E 60, spre municipiul Cluj Napoca.  Femeia s-a rănit și a fost transportată la spital.

Femeia a traversat prin mijlocul intersecției, atunci când semaforul arăta culoare verde pentru autovehicule, informează stiridecluj.ro. În urma accidentului, femeia a fost rănită. E a fost transportată de urgență la spital. Polițiștii care cercetează cazul au constatat că șoferul și pietonul nu consumaseră băuturi alcoolice.

Reguli pentru pietoni

Din nefericire, de foarte multe ori, pietonii nu respectă regulile de circulație, ceea ce poate duce la accidente foarte grave. Pietonii nu trebuie să staționeze pe carosabil sau să se deplaseze în fugă.

– Traversarea se va face numai prin locurile special amenajate (ex.zebra, indicatoare) sau cu semnalizări (semafoare).

– Traversarea se face în pas vioi (repede), perpendicular pe axul drumului, adică pe cel mai scurt drum, numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatorului “trecere de pietoni”, pe lumina verde a semaforului, sau la semnalul agentului de circulatie, cu semnificatia de “liber”.

Citește și...