Accident de muncă inedit: un bărbat a făcut infarct în timp ce își înșela nevasta, într-o delegație. Ce decizie au luat judecătorii

Publicat: 12/09/2019 | 13:09
Accident de muncă inedit: un bărbat a făcut infarct în timp ce își înșela nevasta, într-o delegație. Ce decizie au luat judecătorii

Se spune, de foarte multe ori, că viața bate filmul. Ei bine, o astfel de situație inedită l-a avut în centrul atenției pe un bărbat plecat într-o delegație. Acesta și-a înșelat nevasta într-o cameră de hotel, numai că – prins în focul pasiunii – a făcut infarct și a decedat. Întâmplarea a dat naștere unor discuții aprinse și unui proces cu final… neașteptat.

Angajatorul respectivului bărbat a refuzat să plătească, inițial, drepturile cuvenite în cazul unui accident de muncă. Curtea de Apel din Paris a decis contrariul. Angajatorul a refuzat să achite suma respectivă și a contestat decizia în instanță, susținând că decesul s-a produs într-un moment în care… munca era întreruptă, fiind vorba despre „interes personal” și nu ”accident de muncă”.

Curtea de Apel din Paris a apreciat, totuși, că un act sexual face parte din viața curentă, „ca și somnul sau un duș”, dar și că „angajatorul nu a putut dovedi că salariatul și-ar fi întrerupt misiunea pentru care se afla în deplasare în interes de serviciu”. Din aceste considerente, decesul a fost considerat accident de muncă, iar angajatorul bun de plată, informează ziare.com.

Citește și...