Actorul Adrian Pintea ar fi împlinit 64 de ani! A murit din cauza dinților

Publicat: 12/10/2018 | 14:42

Celebrul actor Adrian Pintea ar fi împlinit 64 de ani pe 9 octombrie! Din păcate, el a plecat dintre noi la doar 52 de ani, pe 8 iunie 2007. Publicul și-l amintește pentru numeroasele roluri în care a jucat magistral, dar mai ales pentru filmul „Iancu Jianul”.

Numele său complet este Adrian Virgil Pintea. Este considerat unul dintre cei mai importanți actori români. Deși era apreciat nu numai pentru talentul său, ci și pentru felul în care arăta. Deși toți regizorii i-au spus că are un chip făcut pentru film, Adrian Pintea era complexat de dantura sa. Sergiu Nicolaescu i-a spus că este dezavantajat de dantură, așa că actorul s-a hotărât să rezolve această problemă.

Deși starea lui de sănătate era precară, fiind bolnav de mulți ani de hepatită, Adrian Pintea a insistat să-și facă lucrări dentare destul de complexe. Imediat după operație, fața actorului s-a transformat, iar în câteva luni devenea de nerecunoscut. El nu mai ieșea deloc din casă, sau dacă era nevoit să o facă se camufla pentru a nu fi recunoscut. Adrian Pintea a urmat mai multe tratamente, însă totul a fost în zadar. A murit din cauza unui șoc spetic post-implat dentar care a decompensat o hepatită cronică, de tip B.

Mesajul văduvei lui Adrian Pintea

Pe 9 octombrie, Lavinia Tatomir a publicat o declarație pe care a făcut-o la Antena 3, în urmă cu un an. Văduva lui Adrian Pintea a publicat și o imagine cu actorul, de pe vremea când el avea doar 4 ani.

„9 octombrie…”Sufletul actorului este aproape de copilăria noastră a tuturor, pentru ca n-a părăsit bucuria jocului, punctul de fugă al propriului nostru suflet. Sufletul actorului este vârsta noastră cea mai curată, cea uitată zi de zi mai mult.’ Adrian Pintea;”Nu există mari opreliști în a vorbi despre ceea ce a reprezentat Adrian Pintea pentru mine și pentru toți cei din jurul nostru, dar din respect pentru partenerul meu actual pentru soțul meu, Laurențiu, care este un om tare bun și cuminte, am să o fac în felul meu, pentru că el a fost supus unor presiuni nemeritate, uriașe, unor răutăți cum nu vă puteți imagina si apropourilor de tot felul.

Pentru un om care nu a făcut parte din viața publică, a merge cumva în fața întregii lumi și a-i prezentat trecutul, el nefiind persoană publică, și asta doar pentru faptul că a îndrăznit să ridice privirea asupra mea și mai ales pentru că și-a asumat responsabilitatea să-mi devina soț după Adrian Pintea… pentru el a urmat o perioadă foarte grea.

A fost greu de gestionat toată această situație. Acum, privind retrospectiv, îmi dau seama că s-a descurcat minunat, dar nu pot să trec cu vederea infirmitățile noastre sufletești capatate. Știți, despre infirmitățile fizice căpătate în urma unui accident se tot vorbește, dar despre cele apartinand specialitatii pe care o urmez, despre traumele sufletești despre infirmitățile sufletești care nu sunt la vedere, se vorbește prea puțin. Laurentiu a fost supus unor astfel de traume. Nu vă puteți închipui răutatea, invidia, bârfele care au avut loc în jurul lui, un om care până atunci dusese o viață obișnuită.Laurențiu este un om bun, înțelegător și care îmi respectă trecutul.

Tocmai de aceea voi vorbi despre Adrian, dar cu măsură. Despre Adrian ce aș putea spune decât că îmi revine în minte mai ales calitatea lui umană excepțională, aceea de a comunica într-un mod cu totul și cu totul aparte, pentru el relațiile sufletești fiind întotdeauna o prioritate. Relațiile pe care le stabilea cu oamenii din jurul lui și mai ales cu cei pe care ii iubea sau ii prețuia erau o prioritate întotdeauna. Era un om de excepție, cu o vastă cultură și cred că ceea ce mi-ar plăcea să se știe și mai ales să se promoveze ar fi într-adevăr aceste aspecte legate mai ales de viața lui profesională, Adrian fiind un actor uriaș, cu un talent covârșitor.

Era un scriitor de excepție și profesor universitar la Academia de Teatru și Film, făcând parte chiar din Comisia de admitere la acea universitate. Era un profesor foarte iubit de studenții lui și aș concluziona spunând că mare parte din ceea ce reprezint se datorează lui. In anii tinereții mele m-am format alături de el și de la el am învățat să mă exprim așa cum simt nevoia să o fac, să fiu un om liber fără să afectez libertatea celor din jurul meu, să fiu un om demn… În primul rând m-a învățat ce înseamnă demnitatea în fața oricărei situații de viață (și sper să nu îl fi dezamăgit după ce el a trecut Dincolo), să fiu un om bun, înțelegător, tolerant cu măsură și mai ales un lucru esențial, să nu accept compromisul în niciun domeniu major al vieții !!!

Descris în doar câteva cuvinte???Adrian Pintea: iubire, onoare, cavalerism, demnitate, toate la un loc. Cuvintele sunt prea puține pentru a descrie o personalitate atât de complexă.” Lavinia Tatomir în emisiunea „Voi cu Voicu” , 2017, Antena 3”, a scris Lavinia Tatomir pe Facebook.

Citește și...