Actrița Ileana Stana-Ionescu, cetățean de onoare al Capitalei

Publicat: 22/11/2018 | 17:28
Actrița Ileana Stana-Ionescu, cetățean de onoare al Capitalei

Actrița Ileana Stana-Ionescu, cetățean de onoare al Capitalei – Actriţa va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei „în semn de mulţumire pentru contribuţia adusă la dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc”, au votat, joi, consilierii în ședința Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). (Angajeaza-te si castiga 10.000$ lunar!)

Ileana Stana-Ionescu va primi titul de cetățean de onoare al Capitalei. Proiectul a fost votat, joi, în CGMB. Actrița s-a născut în 1936, la Brad, judeţul Hunedoara. A fost deputat de Bucureşti în legislatura 2000-2004, ca reprezentantă a minorităţii italienilor din România. A debutat ca actriţă în 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, în rolul lui Agnes din „Şcoala femeilor” de Moliere. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

CITEȘTE ȘI: ADEVĂRATUL MOTIV PENTRU CARE ILEANA STANA IONESCU S-A RETRAS DE PE SCENĂ. ACTRIȚA ARE 82 DE ANI

Actrița Ileana Stana-Ionescu, cetățean de onoare al Capitalei: ”Pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit”

A jucat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ şi la Teatrul Naţional Bucureşti. A jucat în filme precum „Păcală” (1974), „Tufă de Veneţia” (1977), „Eu, tu şi…. Ovidiu” (1978), „Dumbrava minunată” (1980), „Alo! Aterizează străbunica” (1981) şi „Cuibul de viespi” (1986) și multe altele. (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!)

„Ileana Stana-Ionescu a primit, printre altele, placheta de aur UARF pentru merite deosebite în dezvoltarea artei şi culturii cinematografice, premiul de Excelenţă al galei UNITER, trofeul > pentru > de D. R. Popescu, regia Ion Cojar, premiul ACIN România pentru rolul secundar în filmul >, regia Malvina Urşianu, premiul de itnerpretare feminină pentru rolul Coana Safta – Anton Pann”de Lucian Blaga la Festivalul Lucian Blaga, precum şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu ocazia celebrării unui veac de film românesc”, se arată în expunerea de motive a proiectului aprobat joi. (Cel mai bun studio de videochat din Bucuresti face angajari)

CITEȘTE ȘI: ILEANA STANA IONESCU SI-A PIERDUT TOATA AVEREA DUPA CE A FOST TEPUITA DE DOUA ORI!