Atac cu bombă la o nuntă! Cel puţin 30 de oameni au murit. Aşa arată imaginile terorii

Publicat: 21/08/2016 | 11:23
Atac cu bombă la o nuntă! Cel puţin 30 de oameni au murit. Aşa arată imaginile teroriiÎn seara de sâmbătă, pe 20 august 2016, cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproape 100 au fost rănite, în urma unei explozii care s-a produs la o nuntă din sudul Turciei, foarte aproape de frontiera siriana.

Preşedintelui turc, Recep Erdogan, a indicat gruparea Stat Islamic (Daesh) ca „probabil“ autor al atentatului.

„Vreau să subliniez încă o dată că nu există nicio diferenţă între tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care am pierdut 240 de cetăţeni, comisă de FETO (reţeaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumeşte FETO — Organizaţia Teroristă Fethullah Gulen, potrivit siglei în limba turcă — n.r.), între PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi UE — n.r.), care numai în ultima lună a ucis 70 de membri ai forţelor de securitate (…) şi atentatul din Gaziantep, probabil comis de către Daesh“, arată comunicatul şefului statului turc, scrie Agerpres.

Acesta asigură că astfel de provocări nu vor reuşi să compromită unitatea, convieţuirea şi fraternitatea din ţară. Premierul turc, Binali Yildirim, a condamnat de asemenea atentatul într-un comunicat în care cere naţiunii „răbdare şi tărie”, transmite EFE, iar vicepremierul Mehmet Simsek a subliniat „convieţuirea” diverselor grupuri etnice, precum turcii, kurzii şi arabii, în Gaziantep, oraş situat la circa 50 de kilometri de frontiera cu Siria, lăudând răspunsul populaţiei care s-a poziţionat imediat împotriva atacului.

Formaţiunea pro-kurdă Partidul democratic al poporului (HDP) a indicat într-un comunicat că mirii de la nunta care a fost ţinta atentatului erau membri ai săi.
 

Citește și...