BACALAUREAT 2016 Elevii au făcut o gafă colosală la proba de la Română şi au iniţiat o petiţie

Publicat: 05/07/2016 | 08:19

BACALAUREAT 2016 La proba scrisă de Limba şi literatura Română, elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat în acest an au făcut o gafă monumentală, din cauza căreia ar putea pierde puncte importante, odată ce lucrările le vor fi corectate.

BACALAUREAT 2016 Mai exact, elevii de clasa a XII-a care au susţinut luni, pe 4 iulie 2016, proba scrisă la Limba şi literatura Română au cam încurcat subiectele despre care trebuiau să scrie. Asta deoarece la examenul maturităţii, cuvântul „interbelic“ de la cel de-al treilea subiect le-a dat bătăi de cap elevilor, iar din această cauză au existat multe cazuri în care cei care au susţinut proba scrisă au redactat un eseu despre romanul „Moromeţii“ a lui Marin Preda. „Redactează un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinţi tema şi viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”, era cerinţa celui de-al treilea subiect de la BAC, doar că romanul despre care majoritatea au scris era unul postbelic.

În momentul în care şi-au dat seama că au făcut o greşeală, elevii care au scris despre „Moromeţii“ au iniţiat o petiţie online prin care au cerut să nu fie depunctaţi.

BACALAUREAT 2016 Doar că, din păcate elevii care au făcut această gafă vor fi, din păcate, depunctaţi.

CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, vă va ţine la curent cu toate informaţiile despre examenul de BACALAUREAT din 2016.

 

Citește și...