După Revelion, Ionuţ Gologan şi-a sunat tatăl din închisoare. Ce mesaj de ultimă oră a transmis românul condamnat la moarte

Publicat: 13/01/2017 | 23:02

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, a ajuns la capătul puterilor. Tânărul a vorbit cu tatăl său în urmă cu câteva zile şi i-a spus că este pe punctul de a ceda în celula situate pe ”Culoarul morţii”

Ionuţ a fost arestat în urmă cu trei ani după ce a fost prins cu droguri şi condamnat la moarte, iar de atunci aşteaptă o veste bună în privinţa comutării pedepsei, însă n-a primit vreun răspuns. Avocatul Artin Sarchizian, preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului, a declarat pentru CANCAN.ro că Ionuţ a ajuns la capătul puterilor.

A vorbit cu tatăl lui şi i-a spus că nu este bine şi că spera să aibă o veste bună de sărbători în privinţa pedepsei. Tatăl lui Ionuţ mi-a spus că este extrem de îngrijorat pentru fiul său, după discuţia avută, referindu-se la starea în care se află fiul lui”, a declarat Sarchizian.

Potrivit acestuia, mai există încă speranţe pentru Ionuţ. ”Nu este totul pierdut, pedeapsa cu moartea a fost suspendată în Malaezia şi se discută în legătură cu abolirea acesteia. Lui Ionuţ nu-i este deloc uşor în închisoare, însă trebuie să fie puternic şi să nu-şi piardă speranţa”, a mai spus preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului. Sarchizian a mai declarat că şi bunica lui Gologan este la pământ.

Artin Sarchizian, preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului, se preocupă de cazul lui Ionuţ Gologan
Artin Sarchizian, preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului, se preocupă de cazul lui Ionuţ Gologan

Suferă enorm, ea l-a crescut. În scrisorile pe care i le trimite, Ionuţ îi spune să-l aştepte, însă, pe măsură ce trece timpul, bătrâna rezistă din ce în ce mai greu”. În urmă cu doi ani, Ionuţ Gologan a fost arestat pe un aeroport din Malaezia după ce asupra lui s-au găsit droguri. Cazul său a ajuns să fie mediatizat la nivel naţional, şi multe persoane importante din România, printre care şi Gigi Becali, au vrut să îl ajute pe tânăr. Şi MAE s-a implicat în acest caz.

Citește și...