KLAUS IOHANNIS a semnat decretul privind eliminarea a 102 taxe

Publicat: 06/01/2017 | 14:02
KLAUS IOHANNIS a semnat decretul privind eliminarea a 102 taxe

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, anunţă Administraţia Prezidenţială.

UPDATE 14:25 Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a salutat decizia preşedintelui Klaus Iohannis de promulgare a legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

”Salut promulgarea de către Preşedintele României a Legii privind eliminarea celor #102 taxe nefiscale! Măsurile cuprinse în această lege puteau intra în vigoare încă de la 1 ianuarie dacă se înţelegea că este vorba de măsuri fireşti de reducere a birocraţiei şi, la urma urmei, de respect al statului faţă de cetăţean. Aşa cum am anunţat deja, am prevăzut în proiectul de buget cu care Guvernul va veni în Parlament eliminarea acestor taxe, precum şi celelalte măsuri economice adoptate deja sau pe care le vom adopta. #indraznestesacrezi”, a scris Liviu Dragnea pe o reţea de socializare.

Printre taxele propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Citește și...