Un primar din Neamţ i-a poftit la deszăpezire pe sătenii care primesc ajutoare sociale! Cum au reacţionat sătenii

Publicat: 11/01/2017 | 13:58
Un primar din Neamţ i-a poftit la deszăpezire pe sătenii care primesc ajutoare sociale! Cum au reacţionat sătenii

Vanea Săbărel Roşu este edilul comunei Icuseşti, din judeţul Neamţ. Prima zăpadă căzută în această iarnă a blocat şi drumurile urbei pe care o conduce. Vrând să demonstreze că este „primul gospodar”, omul a stat tot timpul printre nămeţi şi a avut grijă să posteze pe pagina sa de Faceebok informaţii legate de ”operaţiunea dezăpezirea”.

Unul din mesaje este: ”La Balusesti nu se circula e inzapezit lucram la dezapezirea drumului. Zapada mare nu am autofreza. Lucram cu Vola”.

Apoi a urmat un alt mesaj, care a stârnit multe comentarii. Îl redăm integral, aşa cum apare pe pagina de Facebook:  ”Cei ce beneficiaza de ajutor social sint obligati sa dezapezeasca 3 gospodarii de batrini altfel nu vor fi trecuti la Plata. Vor veni cu nume si prenume unde au efectuat orele. Deasemenea le va.duce lemme foc apa.medicamente de la farmacie. Cine nu face vor fi suspendati. Atentie nu glumesc. Trebuie sa ajutam la munca”.

Reacţiile sătenilor n-au întârziat să apară.  Chiar dacă s-au încăierat între, cei mai mulţi au fost de partea edilului.

În sfarsit beneficiarii de bani moca care stau la caldura din banii nostri sunt invitati la munca…bv..valabil si pt cei din oras”;

Cred ca e in forma de gluma …nimeni nu ameninta pe nimeni sau pot sa o ia..si ca pe o ameninţare. ….trebuie si munca ni doar asa la sfârşitul lunei la luat bănuţul….si sa va mai zic ceva …daca as putea ajuta un batran cu o cana de apa si un lemn de foc …as face cu draga inima …fara neapărat sa iau un ajutor social…sunt oameni in varsta…singuri…neajutoraţi…toti v-om ajunge asa …fiţi mai buni,macar acum cand au nevoie de ajutor!!!!!’’;

Bună seara domnule primar felicitări poate aşa vor face toţi primarii din judeţul Neamţ şi din ţară nu trebuie să fie încurajaţi sau abonaţi la stat. Aşa ar trebui să facă şi guvernul pentru cei care fac copiii pentru alocaţi câte 2 .numai pentru aşa ceva să beneficieze. Nu prea stiu cum functioneaza cu zilele…dar odata ce au de facut ceva pentru primarie..sa faca acolo unde ii trimite….mai incape loc de comentarii?e bine la caldurica…dar si banii aia trebuiesc meritati, unde mai punem ca fac si o fapta buna…ca santuri au tot facut…mai schimba domeniul de activitate…! Cei bolnavi cred ca au dovezi pt boala ce o au…dar unii chiar sunt bolnavi de lene!Sa fii sanatos si sa fugi de munca…chiar ar trebui sa le fie rusine!Au cerut ajutor social ?sa dea dovada ca sunt de buna credinta si chiar nu gasesc de munca… nu sa fuga de ea…Ca de mergi sa cauti unul la munca cu ziua..are treaba nu stiu unde, dar il vezi ca intra dintr-o carciuma in alta(nu generalizez,or mai fi si oameni seriosi…insa cam toti au serviciu..)”, sunt doar câteva dintre reacţiile care au apărut pe Facebook.

 

Citește și...