Cum ne vindecăm relaţia cu propriul corp? Cori Grămescu: "Începem să slăbim abia după..."
ALTCEVA cu Adrian Artene
Home » Exclusiv » Acuzat că și-a violat fiica vitregă, președintele T.A.T.A. a fost plasat în arest la domiciliu. Cum a scăpat de arestul preventiv + Ce probe s-au adunat

Acuzat că și-a violat fiica vitregă, președintele T.A.T.A. a fost plasat în arest la domiciliu. Cum a scăpat de arestul preventiv + Ce probe s-au adunat

De: Mircea Tudose 08/11/2020 | 23:29

CANCAN.RO prezintă, în exclusivitate, situația actuală a președintelui Asociației T.A.T.A., Bogdan Drăghici, care, timp de un an și o lună, a stat în arest preventiv pentru acuzațiile aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu fiicele sale minore. Mai precis, Drăghici ar fi abuzat de copilele pe care le avea în grijă. În acest dosar, președintele T.A.T.A. ar fi fost „turnat” chiar de fosta sa soție, de copile, dar și de alte persoane, care acum sunt martori în cauză.

În luna octombrie, Tribunalul București a stabilit, definitiv, plasarea în arest la domiciliu a lui Bogdan Drăghici. Asta după ce, inițial, instanța care judecă pe fond dosarul bărbatului a stabilit prelungirea măsurii arestării preventive cu încă o lună.

Acea decizie a fost contestată de avocații șefului T.A.T.A., iar Tribunalul a stabilit că, după un an și o lună de arest preventiv, el nu mai prezintă riscuri, dacă se află sub măsura arestului la domiciliu.

Explicațiile instanței

„Din încheierea contestată rezultă că măsura arestării preventive a fost analizată în principal prin raportare la gravitatea și amploarea infracțiunilor reținute în sarcina inculpatului, valorile sociale pretins lezate în cauză, rezonanța pe care astfel de fapte o au în societate, care nu s-a diminuat sau nu a încetat în intervalul de timp scurs de la luarea măsurii privative de libertate și până în prezent, precum și la calitatea sub care inculpatul a devenit cunoscut în rândul opiniei publice, de președinte al Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A.)”, arată Tribunalul, față de decizia Judecătoriei Sectorului 2, de prelungire a măsurii arestării preventive. (VEZI AICI: A POVESTIT ANCHETATORILOR LA CE PERVERSIUNI O SUPUNEA PREȘEDINTELE T.A.T.A. ATENȚIE, DETALII CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL)

Bogdan Drăghici poza într-un tată exemplar

Examinând în aceste coordonate cauza, judecătorii de la instanța de control judiciar apreciază că, la acest moment, menținerea măsurii arestului preventiv față de Bogdan Drăghici „nu mai este necesară, măsura preventivă a arestului la domiciliu fiind suficientă pentru a asigura buna desfășurare a procesului”.

„Nu se mai justifică menținerea măsurii arestării preventive”

Judecătorii de la instanța de control judiciar subliniază că gravitatea faptelor pentru care Drăghici Gheorghe-Bogdan a fost trimis în judecată, deși una foarte ridicată, nu poate fi invocată de fiecare dată când se analizează măsura preventivă, în condițiile în care inculpatul se află deja încarcerat de aproximativ 1 an și o lună”.

În context, judecătorii de la instanța de control judiciar rețin că „arestarea preventivă nu are nici rolul de a sancționa un comportament presupus neconform cu legea penală și nici funcția de exemplaritate (acestea fiind exclusiv atribute ale pedepsei), măsura impunându-se a fi menținută doar în condițiile în care, realmente, printr-o altă măsură mai ușoară nu se poate asigura buna desfășurare a procesului penal”.

„Perioada în care inculpatul s-a aflat în arest preventiv și situația concretă a acestuia, care se află la primul conflict cu legea penală și cu o îndelungată carieră profesională, conduc la concluzia că, la acest moment, nu se mai justifică menținerea măsurii arestării preventive, în considerarea respectării principiului proporționalității, care trebuie analizat în strânsă legătură cu oportunitatea măsurii preventive”, se mai arată în dosar. (NU RATA: RAPORT DUR ÎMPOTRIVA PREȘEDINTELUI T.A.T.A., ACUZAT CĂ ȘI-A ABUZAT SEXUAL FIICA VITREGĂ: ”INCULPATUL ARE PROBLEME SERIOASE! REABILITAREA LUI VA FI GREU DE REALIZAT”)

Probe validate, dosar în linie dreaptă

„La momentul de față, când urmărirea penală și procedura camerei preliminare au fost finalizate, iar dosarul se află în faza de cercetare judecătorească, măsura arestării preventive nu se mai impune a fi menținută în continuare față de împrejurarea că nu există posibilitatea ca inculpatul să influențeze buna desfășurare a urmăririi penale, existând riscul ca măsura preventivă să se transforme într-o executare anticipată a pedepsei.

Este adevărat că inculpatul a avut în cursul urmăririi penale o poziție de negare a faptelor imputate, însă, în opinia judecătorilor de la instanța de control judiciar, nu i se poate reproșa inculpatului susținerea nevinovăției sale și nici concluziona că numai prin recunoașterea vinovăției ar da dovadă de modificare a conduitei sale procesuale”, mai explică judecătorii în documentul instanței.

Nu ar fi probe că va repeta faptele

„Astfel, în condițiile în care nu există indicii din care să rezulte că inculpatul Drăghici Gheorghe Bogdan ar încerca să se sustragă de la judecată sau că urmează să influențeze pe ceilalți participanți la procesul penal, judecătorii de la instanța de control judiciar apreciază că în cauză sunt îndeplinite condițiile pentru înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu”, se mai arată în dosar.

Judecătorii cred că Bogdan Drăghici nu va încerca nicicum să influențeze în vreun fel cursul audierilor sau al cercetării judecătorești, caz în care ar oferi un motiv suficient pentru rearestarea sa.

„Totodată, apreciază că, prin obligațiile impuse inculpatului (…) se asigură desfășurarea în continuare în bune condiții a procesului penal, împiedicarea sustragerii de la judecată și prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni, prin această măsură preventivă înlăturându-se posibilul risc al influențării martorilor, celorlalți participanți la comiterea infracțiunilor, precum și a celorlalți subiecți procesuali. (CITEȘTE AICI: CUM RĂSPUNDE PREȘEDINTELE T.A.T.A. ACUZAȚIILOR DE VIOL)

Mai mult, eventualitatea înlocuirii acestei măsuri preventive cu măsura arestării preventive în ipoteza nerespectării obligațiilor impuse, constituie, în opinia judecătorilor de la instanța de control judiciar, un impediment important pentru inculpat în a încerca să zădărnicească buna desfășurare, în continuare, a procesului penal ori aflarea adevărului în cauză”, încheie Tribunalul motivarea lăsării în arest la domiciliu a șefului T.A.T.A.

Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. este o entitate care, de-a lungul timpului, a militat pentru drepturi egale între mămici și tătici în familie, inițiind mai multe acțiuni în acest sens. Unele dintre ele au vizat instituirea Zilei Tatălui sau sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în privința unor declarații sau intenții ale autorităților care ar fi fost defavorabile tăticilor.

Președintele T.A.T.A, Bogdan Drăghici, a primit, în august 2019, un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, fiind bănuit că ar fi violat și agresat sexual un minor. Mandatul a fost prelungit succesiv, până la decizia de plasare în arest la domiciliu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Mircea Tudose a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Cu numeroase citeste mai mult
Parteneri
FOTO. Cum se pozează Daniela Crudu pentru fani! `Toți vor să-mi vadă fluturașul`
FOTO. Cum se pozează Daniela Crudu pentru fani! `Toți vor să-mi vadă fluturașul`
UniCredit Leasing vinde o Skoda Octavia 4X4 DSG. Cât costă după 165.000 de km?
UniCredit Leasing vinde o Skoda Octavia 4X4 DSG. Cât costă după 165.000 de km?
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Ucraina: Ce s-a întâmplat cu Bayraktar, drona devenită faimoasă în primele luni de război
Ucraina: Ce s-a întâmplat cu Bayraktar, drona devenită faimoasă în primele luni de război
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au făcut analize. Au ramas înmărmurit.
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Un CAPITOL din Biblie, necunoscut până acum, a fost GĂSIT! Confirmă ceea ce...
Un CAPITOL din Biblie, necunoscut până acum, a fost GĂSIT! Confirmă ceea ce...
Reacția publicată pe contul Laurei Cosoi, după nunta lui Smiley și a Ginei Pistol. Actrița a creat confuzie
Reacția publicată pe contul Laurei Cosoi, după nunta lui Smiley și a Ginei Pistol. Actrița...
Accident ciudat în Capitală. Doi oameni, la spital, fără a fi atinşi de maşinile care s-au lovit: o femeie a fost arsă, un bărbat s-a înecat cu mâncare
Accident ciudat în Capitală. Doi oameni, la spital, fără a fi atinşi de maşinile care...
DOLIU uriaș în Biserica Ortodoxă! IPS TEODOSIE...
DOLIU uriaș în Biserica Ortodoxă! IPS TEODOSIE...
Lovitură cruntă primită de Andi Moisescu.”Ne-ai frânt inimile. Dumnezeu să te odihnească! O să ne lipsești mult”
Lovitură cruntă primită de Andi Moisescu.”Ne-ai frânt inimile. Dumnezeu să te odihnească! O să ne...
Cum arăta Tina Turner, în tinerețe. Imagini rare cu artista în anii ’60
Cum arăta Tina Turner, în tinerețe. Imagini rare cu artista în anii ’60
„Un alt copil îl primim cu brațele deschise”. Gina Pistol și Smiley au dat vestea cea mare, imediat ce s-au cununat religios. Cei doi miri au radiat de fericire
„Un alt copil îl primim cu brațele deschise”. Gina Pistol și Smiley au dat vestea...
Hoțul a sustras ceva din buzunarul unei tinere. A văzut ce e și a dat să-l pună la loc, șocat!
Hoțul a sustras ceva din buzunarul unei tinere. A văzut ce e și a dat...
Calendar ortodox 30 mai 2023. Ce sfânt este prăznuit marți?
Calendar ortodox 30 mai 2023. Ce sfânt este prăznuit marți?
"Grăbiţi-vă să le cumpăraţi până pe 7 iunie". Maşinile clasice ale domnului Palmen au ieşit...
Anunț DE ULTIMĂ ORĂ despre Simona Halep! Șoc total în tenisul românesc; Este ceva ce NU-ȚI DOREȘTI
Anunț DE ULTIMĂ ORĂ despre Simona Halep! Șoc total în tenisul românesc; Este ceva ce...
Piedone vrea să iasă mai repede din închisoare. Ce e dispus să facă fostul primar pentru a fi eliberat
Piedone vrea să iasă mai repede din închisoare. Ce e dispus să facă fostul primar...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Cât costă cea mai scumpă cazare în MAMAIA, în 2023. Plătești pentru o noapte cât chiria pe 2 luni în București
Cât costă cea mai scumpă cazare în MAMAIA, în 2023. Plătești pentru o noapte cât...
Luis Gabriel i-a șocat pe Gina și pe Smiley: „Am trăit s-o văd și pe asta”. Nimeni nu s-a așteptat la ce avea să se întâmple
Luis Gabriel i-a șocat pe Gina și pe Smiley: „Am trăit s-o văd și pe...
Localitatea din România în care poți cumpăra o casă cu doar 5000 de euro. Este mobilată și utilată
Localitatea din România în care poți cumpăra o casă cu doar 5000 de euro. Este...
Ucraina: Ce s-a întâmplat cu Bayraktar, drona devenită faimoasă în primele luni de război
Ucraina: Ce s-a întâmplat cu Bayraktar, drona devenită faimoasă în primele luni de război
Ion Ţiriac, prima apariţie alături de fiul său şi Sorana Cîrstea! Unde au fost surprinşi cei trei
Ion Ţiriac, prima apariţie alături de fiul său şi Sorana Cîrstea! Unde au fost surprinşi...
Creatura cu față de om, care a fost filmată de un scafandru. Ce e vietatea bizară care a făcut valuri în online
Creatura cu față de om, care a fost filmată de un scafandru. Ce e vietatea...
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele