Home » Exclusiv » Acuzat că și-a violat fiica vitregă, președintele T.A.T.A. a fost plasat în arest la domiciliu. Cum a scăpat de arestul preventiv + Ce probe s-au adunat

Acuzat că și-a violat fiica vitregă, președintele T.A.T.A. a fost plasat în arest la domiciliu. Cum a scăpat de arestul preventiv + Ce probe s-au adunat

De: Mircea Tudose 08/11/2020 | 23:29

CANCAN.RO prezintă, în exclusivitate, situația actuală a președintelui Asociației T.A.T.A., Bogdan Drăghici, care, timp de un an și o lună, a stat în arest preventiv pentru acuzațiile aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu fiicele sale minore. Mai precis, Drăghici ar fi abuzat de copilele pe care le avea în grijă. În acest dosar, președintele T.A.T.A. ar fi fost „turnat” chiar de fosta sa soție, de copile, dar și de alte persoane, care acum sunt martori în cauză.

În luna octombrie, Tribunalul București a stabilit, definitiv, plasarea în arest la domiciliu a lui Bogdan Drăghici. Asta după ce, inițial, instanța care judecă pe fond dosarul bărbatului a stabilit prelungirea măsurii arestării preventive cu încă o lună.

Acea decizie a fost contestată de avocații șefului T.A.T.A., iar Tribunalul a stabilit că, după un an și o lună de arest preventiv, el nu mai prezintă riscuri, dacă se află sub măsura arestului la domiciliu.

Explicațiile instanței

„Din încheierea contestată rezultă că măsura arestării preventive a fost analizată în principal prin raportare la gravitatea și amploarea infracțiunilor reținute în sarcina inculpatului, valorile sociale pretins lezate în cauză, rezonanța pe care astfel de fapte o au în societate, care nu s-a diminuat sau nu a încetat în intervalul de timp scurs de la luarea măsurii privative de libertate și până în prezent, precum și la calitatea sub care inculpatul a devenit cunoscut în rândul opiniei publice, de președinte al Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A.)”, arată Tribunalul, față de decizia Judecătoriei Sectorului 2, de prelungire a măsurii arestării preventive. (VEZI AICI: A POVESTIT ANCHETATORILOR LA CE PERVERSIUNI O SUPUNEA PREȘEDINTELE T.A.T.A. ATENȚIE, DETALII CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL)

Bogdan Drăghici poza într-un tată exemplar

Examinând în aceste coordonate cauza, judecătorii de la instanța de control judiciar apreciază că, la acest moment, menținerea măsurii arestului preventiv față de Bogdan Drăghici „nu mai este necesară, măsura preventivă a arestului la domiciliu fiind suficientă pentru a asigura buna desfășurare a procesului”.

„Nu se mai justifică menținerea măsurii arestării preventive”

Judecătorii de la instanța de control judiciar subliniază că gravitatea faptelor pentru care Drăghici Gheorghe-Bogdan a fost trimis în judecată, deși una foarte ridicată, nu poate fi invocată de fiecare dată când se analizează măsura preventivă, în condițiile în care inculpatul se află deja încarcerat de aproximativ 1 an și o lună”.

În context, judecătorii de la instanța de control judiciar rețin că „arestarea preventivă nu are nici rolul de a sancționa un comportament presupus neconform cu legea penală și nici funcția de exemplaritate (acestea fiind exclusiv atribute ale pedepsei), măsura impunându-se a fi menținută doar în condițiile în care, realmente, printr-o altă măsură mai ușoară nu se poate asigura buna desfășurare a procesului penal”.

„Perioada în care inculpatul s-a aflat în arest preventiv și situația concretă a acestuia, care se află la primul conflict cu legea penală și cu o îndelungată carieră profesională, conduc la concluzia că, la acest moment, nu se mai justifică menținerea măsurii arestării preventive, în considerarea respectării principiului proporționalității, care trebuie analizat în strânsă legătură cu oportunitatea măsurii preventive”, se mai arată în dosar. (NU RATA: RAPORT DUR ÎMPOTRIVA PREȘEDINTELUI T.A.T.A., ACUZAT CĂ ȘI-A ABUZAT SEXUAL FIICA VITREGĂ: ”INCULPATUL ARE PROBLEME SERIOASE! REABILITAREA LUI VA FI GREU DE REALIZAT”)

Probe validate, dosar în linie dreaptă

„La momentul de față, când urmărirea penală și procedura camerei preliminare au fost finalizate, iar dosarul se află în faza de cercetare judecătorească, măsura arestării preventive nu se mai impune a fi menținută în continuare față de împrejurarea că nu există posibilitatea ca inculpatul să influențeze buna desfășurare a urmăririi penale, existând riscul ca măsura preventivă să se transforme într-o executare anticipată a pedepsei.

Este adevărat că inculpatul a avut în cursul urmăririi penale o poziție de negare a faptelor imputate, însă, în opinia judecătorilor de la instanța de control judiciar, nu i se poate reproșa inculpatului susținerea nevinovăției sale și nici concluziona că numai prin recunoașterea vinovăției ar da dovadă de modificare a conduitei sale procesuale”, mai explică judecătorii în documentul instanței.

Nu ar fi probe că va repeta faptele

„Astfel, în condițiile în care nu există indicii din care să rezulte că inculpatul Drăghici Gheorghe Bogdan ar încerca să se sustragă de la judecată sau că urmează să influențeze pe ceilalți participanți la procesul penal, judecătorii de la instanța de control judiciar apreciază că în cauză sunt îndeplinite condițiile pentru înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu”, se mai arată în dosar.

Judecătorii cred că Bogdan Drăghici nu va încerca nicicum să influențeze în vreun fel cursul audierilor sau al cercetării judecătorești, caz în care ar oferi un motiv suficient pentru rearestarea sa.

„Totodată, apreciază că, prin obligațiile impuse inculpatului (…) se asigură desfășurarea în continuare în bune condiții a procesului penal, împiedicarea sustragerii de la judecată și prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni, prin această măsură preventivă înlăturându-se posibilul risc al influențării martorilor, celorlalți participanți la comiterea infracțiunilor, precum și a celorlalți subiecți procesuali. (CITEȘTE AICI: CUM RĂSPUNDE PREȘEDINTELE T.A.T.A. ACUZAȚIILOR DE VIOL)

Mai mult, eventualitatea înlocuirii acestei măsuri preventive cu măsura arestării preventive în ipoteza nerespectării obligațiilor impuse, constituie, în opinia judecătorilor de la instanța de control judiciar, un impediment important pentru inculpat în a încerca să zădărnicească buna desfășurare, în continuare, a procesului penal ori aflarea adevărului în cauză”, încheie Tribunalul motivarea lăsării în arest la domiciliu a șefului T.A.T.A.

Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. este o entitate care, de-a lungul timpului, a militat pentru drepturi egale între mămici și tătici în familie, inițiind mai multe acțiuni în acest sens. Unele dintre ele au vizat instituirea Zilei Tatălui sau sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în privința unor declarații sau intenții ale autorităților care ar fi fost defavorabile tăticilor.

Președintele T.A.T.A, Bogdan Drăghici, a primit, în august 2019, un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, fiind bănuit că ar fi violat și agresat sexual un minor. Mandatul a fost prelungit succesiv, până la decizia de plasare în arest la domiciliu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Parteneri
Se impune carantină națională? Nelu Tătaru a făcut anunțul miercuri seara
Se impune carantină națională? Nelu Tătaru a făcut anunțul miercuri seara
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi rămâne! Pe tot ce punea mâna transforma în aur și apoi pierdea sume colosale pentru viciile care i-au măcinat trupul
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
ŞOC în showbiz! Vedeta TV, VIOLATĂ în grup! Întreaga ţară, înfiorată de primele detalii
ŞOC în showbiz! Vedeta TV, VIOLATĂ în grup! Întreaga ţară, înfiorată de primele detalii
 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
'Al doilea val a fost falsificat'- Fostul șef al companiei de vaccinuri Pfizer, dezvăluiri din interior
'Al doilea val a fost falsificat'- Fostul șef al companiei de vaccinuri Pfizer, dezvăluiri din...
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum scapi peste noapte de senzația neplăcută
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum...
ULTIMA ORĂ: ce s-a întâmplat chiar în seara asta cu mediul-erou de la Piatra Neamț. Bietul de el, Doamne!
ULTIMA ORĂ: ce s-a întâmplat chiar în seara asta cu mediul-erou de la Piatra Neamț....
S-a aflat adevărul! De ce divorţează Pepe? Anunţ de ultim moment al Poliţiei
S-a aflat adevărul! De ce divorţează Pepe? Anunţ de ultim moment al Poliţiei
Veste bună: Se pun pe masă zeci de milioane de lei. Aproape oricine poate primi banii
Veste bună: Se pun pe masă zeci de milioane de lei. Aproape oricine poate primi...
Greşeală MORTALĂ. O familie întreagă a MURIT! Ce să NU faci niciodată atunci când găteşti cartofi
Greşeală MORTALĂ. O familie întreagă a MURIT! Ce să NU faci niciodată atunci când găteşti...
Doliu în familia regală! Copilul lui Meghan Markle și-al Prințului Harry a murit: „Am simțit o înțepătură puternică”
Doliu în familia regală! Copilul lui Meghan Markle și-al Prințului Harry a murit: „Am simțit...
Adriana Iliescu trece prin momente grele. Ce veste a primit cea mai în vârstă mamă din România
Adriana Iliescu trece prin momente grele. Ce veste a primit cea mai în vârstă mamă...
Oana Zăvoranu aruncă bomba! Pepe și Raluca Pastramă nu divorțează? Adevărul despre separare
Oana Zăvoranu aruncă bomba! Pepe și Raluca Pastramă nu divorțează? Adevărul despre separare
Marea artistă a României a murit în chinuri. Scenariu-șoc al martorilor
Marea artistă a României a murit în chinuri. Scenariu-șoc al martorilor
Ultimele zile de viață, un chin! Ce i-a grăbit sfârșitul lui Maradona: 'Organismul lui...'
Ultimele zile de viață, un chin! Ce i-a grăbit sfârșitul lui Maradona: 'Organismul lui...'
BOMBĂ! România, AMENINȚATĂ grav de Vladimir Putin. Represaliile promise sunt severe
BOMBĂ! România, AMENINȚATĂ grav de Vladimir Putin. Represaliile promise sunt severe
Imagini de colecţie cu Diego Maradona, cel mai mare fotbalist din toate timpurile | GALERIE FOTO
Imagini de colecţie cu Diego Maradona, cel mai mare fotbalist din toate timpurile | GALERIE...
Medicii avertizează! Tot mai mulți tineri români pățesc asta
Medicii avertizează! Tot mai mulți tineri români pățesc asta
Adevărata cauză a morții lui Maradona! Nu operația pe creier l-ar fi băgat în pământ
Adevărata cauză a morții lui Maradona! Nu operația pe creier l-ar fi băgat în pământ
Care este, de fapt, cauza morții lui Diego Maradona! Ce au constatat medicii după decesul legendarului fotbalist
Care este, de fapt, cauza morții lui Diego Maradona! Ce au constatat medicii după decesul...
Victor Ponta, prins că a furat mesajul in memoria lui Maradona! Ce a putut să facă fostul premier
Victor Ponta, prins că a furat mesajul in memoria lui Maradona! Ce a putut să...
„Nu stau să mă joc
„Nu stau să mă joc"! Pepe, prima reacție după ce a bătut-o pe Raluca Pastramă:...
Criza accelerează puternic aceste joburi. În ce zonă trebuie să vă uitaţi pentru viitor
Criza accelerează puternic aceste joburi. În ce zonă trebuie să vă uitaţi pentru viitor
Oraşul din România unde pandemia face ravagii, iar autorităţile au decis să prelungească perioada de CARANTINĂ
Oraşul din România unde pandemia face ravagii, iar autorităţile au decis să prelungească perioada de...
În ce hal a plecat Raluca Pastramă din club, în absența lui Pepe. Abia se ținea pe picioare și...
În ce hal a plecat Raluca Pastramă din club, în absența lui Pepe. Abia se...
Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul
Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul
MĂCEL la Mall Vitan! Scandalos ce s-a văzut pe camerele de supraveghere  din parcarea subterană
MĂCEL la Mall Vitan! Scandalos ce s-a văzut pe camerele de supraveghere din parcarea subterană
Ce animal ciudat plimbă în lesă polițistul Marian Godină. Vecinii spun că a luat-o razna
Ce animal ciudat plimbă în lesă polițistul Marian Godină. Vecinii spun că a luat-o razna
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat. Un individ mi-a cerut...”
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Rares Neamtu, unul din “jurnalistii independenti” din Iasi a fost 12 ani membru PSD!
Rares Neamtu, unul din “jurnalistii independenti” din Iasi a fost 12 ani membru PSD!
Legătura neștiută dintre Feli și Grasu XXL. Ce a mărturisit vedeta: „M-am dat șmechera pământului”
Legătura neștiută dintre Feli și Grasu XXL. Ce a mărturisit vedeta: „M-am dat șmechera pământului”